Magyar étterem és borászat kapott nemzetközi díjat

Hazai étterem és borászat is díjat kapott az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetségének XII. Kongresszusán.

2014. november 8-án Liége-ben tartotta XII. Kongresszusát az Európai Bor- és Gasztronómiai Egyesületek Szövetsége, melyen a nemzeti gasztronómia értékeit fenntartó és ápoló tevékenységéért a Balatonszemesi Kistücsök étteremnek és a Balatonlellei Konyári családi pincészetnek a kilenc európai ország szakmai képviselőinek döntése alapján Európa Díjat adományozott.

A díjakat Carlos Martín Cosme elnök (CEUCO) és Háber Tamásné alelnök (CEUCO) adta át Konyári Dánielnek a pincészet tulajdonosának és Csapody Bencének a Kistücsök étterem, családi vállalkozás tagjának.

A nemzetek termékbemutatójával egybekötött kongresszuson az alábbi kategóriákban adtak ki díjakat:

Európai Éttermi Díj 2014
Kistücsök étterem - Hungary
Restaurante Noélia - Cabanas (Tavira) - Portugália
Restaurante Fuentebro - Fontibre - Spain
La Ferme des Beaux-Monts - Belgium
Restaurant La Dinée - Francs

Európai Hotel Étterem Díj 2014
Hotel Orizontes Tzoumerkon - Greece

Európai Kézműves Söröző Díj 2014
Brasserie Artisanala du Flo - Blehen - Belgium

Európai Agrár-élelmiszeripari Díj 2014
Consejo Regulador de la Denominación de Origen Baena - Spain

Európai Borászati Díj 2014
Konyári Pincészet - Hungary
Cantina Valpantena - Italy
Cantina Beato Bartolomeo da Breganze - Italy

Európai Kézműves Díj 2014
Charlemagne Chocolatiers - Belgium

Európai Gasztronómia Hagyományait Népszerüsítő Díj 2014
Confraria da Gastronomia Macaense - Macau - China

Európai Gasztronómiai Turizmusért Díj 2014
Mr. Efstratios Ch. Ioannou - Greece
Ayuntamiento de Cangas de Narcea - Asturias - Spain

Európai Hagyományos Kézműves Termékeket Előállító Díj 2014
Siroperie Artisanale d'Aubel - Belgium

Európai Testvériségért Díj 2014
Confraria dos Gastrónomos do Algarve - Purtugalia

Tisztelet Díj 2014
Mr. André Gilles, Député-Président de la Province de Liége - Belgium


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.