hirdetés
hirdetés

Voucherrel mentenék meg magukat a holland utaztatók

A Holland Utazási Irodák Szövetsége (ANVR) az SGR garanciabiztosítóval közösen úgynevezett koronavouchert vezetett be.

hirdetés

Ennek segítségével utasaik törölhetik vagy későbbi időpontra átfoglalhatják már lefoglalt útjaikat- írja a dvhn.nl. A biztosító nyújtotta garanciával az utasok meg lehetnek győződve arról, hogy az útjukra már befizetett részvételi díjuk továbbra is a rendelkezésükre áll.

Az utas a vouchert a kibocsátás utáni egy évig használhatja fel egy szövetségi tag vállalkozásnál. A voucher bevezetésétől azt reméli az ANVR, hogy az lehetőséget nyújt tour operátor és utazásközvetítő tagjaik számára, hogy életben tartsák vállalkozásaikat. Ha az utaztatóknak most azonnal minden utasuk számára vissza kellene fizetniük a már befizetett részvételi díjakat, villámgyorsan komoly likviditási gondokkal kellene szembenézniük.

Az egy éves felhasználhatósággal a cégek bíznak benne, hogy sokan nem lemondják, hanem csak későbbre halasztják útjaikat (A Szerk.)

Hollandia piacvezető utazásszervezője, a TUI Nederland vasárnap úgy döntött, hogy minden március 31-éig induló csomagtúráját törli. Az autós utakat, ahol csak szállásfoglalás történt, szintén törli a társaság, azonban a csak repülőjegyfoglalásokat tartalmazók közül van, amelyiket nem, hogy az utas biztonságban hazatérhessen külföldről, ha már kinn tartózkodik.

Más nagy holland utaztatók, a Corendon, a Prijsvrij Vakanties és a Sunweb Group már szombaton elszánták magukat arra, hogy törlik szárazföldi, repülős és tengerjáró útjaikat.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai