hirdetés

Francia luxusmárka érkezett Budapestre

A Roche Bobois megnyitotta első budapesti üzletét. Az ikonikus francia gyártó bútorai és kiegészítői egy 1.000 nm-es, 3 szintes pesti bérházban láthatók.

 

hirdetés

A francia családi cég 2020 szeptemberében Budapesten nyitotta meg legújabb showroomját. Klasszikus kollekciója, és emellett a jellegzetesen színes és bohém, a modern kreativitást tükröző ikonikus darabok is kaphatók az új üzletben.

A budapesti showroom több szempontból is különleges. Egyrészt az üzlet a belvárosban, történelmi múlttal rendelkező épületek szomszédságában - a pesti, Dohány utcai Zsinagógával szemközt - található. Másrészt a bemutatóterem egy műemléképület ad otthont, amely nemcsak különleges atmoszférát teremt, de egyedülálló mérete miatt egyedi belsőépítészeti megoldások alkalmazását is lehetővé tette. Aki nem is tudja Roche Bobois-val berendezni otthonát vagy szállodáját, éttermét, annak is érdemes felkeresnie az üzletet,  mert a boltban tett látogatás is nagy élményt jelent. 

Mi az a Roche Bobois?

A céget ma a high-end bútortervezés és -forgalmazás világának vezető francia szereplőjeként tartják számon. Olyan nevezetes tervezőkkel és művészekkel dolgoznak együtt, mint Joana Vasconcelos, Raphael Navot, Marcel Wanders, Kenzo Takada, Ora Ito, Christophe Delcourt és Stephen Burks, valamint nagy houte couture divatházakkal, mint a Jean Paul Gaultier, a Missoni Home vagy a Christian Lacroix Maison. Minden bútordarab a megrendelő, a tervezők és a gyártók szoros együttműködéséből születik, ez a koncepció adja a brand erősségét és eredetiségét. Bútoraikat kizárólag Európában gyártják, szem előtt tartva a fenntartható szemlélet által támasztott igényeket.

A cég története 1950-ben indult, amikor Jacques Roche megnyitotta üzletét Párizsban, ahol a kor legjobb kortárs bútorait kezdte árusítani. Az igazi kaland 10 évvel később kezdődött, amikor Jacques Roche két fia, Francois és Philippe összeismerkedett Patrick és Jean-Claude Chouchan-nal. A Roche és a Chouchan család itudása innentőll kezdve összefonódott. Az ezt követő évtizedekben a francia cég folyamatos fejlődött, saját identitást szerzett és márkanévvé vált, az ezredfordulóra pedig nagymértékű globális terjeszkedésbe kezdett. Mára már 55 országban több, mint 260 üzlettel van jelen – szeptembertől Budapesten is.

Miért különlegesek a kollekciói?

A kollekciókban két különböző, mégis egymást jól kiegészítő világ testesül meg; a Les Contemporains kollekció a jelenlegi trendeket és a modern felfogást tükrözi a legújabb technológia vívmányokat is felhasználva, míg a Les Nouveaux Classiques kollekció bátran ajánlja a tradicionális francia bútorokat a 18. századtól a 20. századig úgy, hogy közben a legjobb stílusjegyeket emeli ki és a jelen stílusához igazítja azokat. Mindkét kollekció a francia ’art de vivre’ fogalmát reprezentálja az egyedi design, a magas minőségű anyagok és a páratlan know-how kombinálásával. A Roche Bobois maga a francia életművészet.

Egy legendás bútordarab: a Mah Jong

Az 1971-ben megalkotott Mah Jong egy olyan kanapé, ami a forma és a funkcionalitás teljes szabadságán alapszik. Három, számtalan módon összetehető alapeleméből kiindulva a Mah Jong végtelen mennyiségű kompozíció létrehozását teszi lehetővé. Lehet karosszék, kanapé, fotel vagy ágy; egy hely, ahol pihenni, játszani, heverészni lehet. Kísérletezésre ösztönöz, megtöri a formális lét szabályait, ezzel is tükrözve azt a nonkonformista korszakot, amelyben létrejött.

A születésekor avantgárdnak, ma már ikonikusnak számító Mah Jong „öltözetét” a Missoni Home és Jean Paul Gaultier készítette. A Mah Jong a kreatív design egének állócsillaga. Olyan sztárok otthonában is helyet kapott, mint a világhírű modell Gigi Hadid. Szeptembertől pedig már a budapesti üzletében is látható.

A francia luxusmárka Budapest üzlete hazánk designközpontjának, a Solinfo Group egyik zászlóshajója lett, varázslatos design világával érdemes megismerkedni.

(forrás: Solinfo / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a kiszállítások és az elvitelre való ételkiszolgálás miatt megnövekedett papír- és műanyag csomagolóeszközökről?

Kiadónk társoldalai