hirdetés
hirdetés

Milyen a körforgásos gazdaság a szállodaiparban?

Erre keresi a választ a Dunakavicsok podcast legújabb adása.

hirdetés

A jövő turizmusával, az újturizmus világával foglalkozó Dunakavicsok podcast aktuális epizódja folytatja a kalandozást a körforgásos gazdaság területén. Az utazási irodák „dekarbonizációs bróker” jövőképe után a 15. részben a szálláshelyek vonatkozásából ismerhetik meg a hallgatók, hogy mint jelent a fenntarthatóság a napi gyakorlatban. Hogyan valósítható meg a 3R (reduce, recycle, reuse) elv a szálláshelyek működtetése terén? Megtudhatjuk továbbá, miként motiválható és lelkesíthető a szállodai személyzet és a vendég, hogy maguk is a zöld szemlélet és a körfogásos turizmus nagykövetei legyenek.

A podcast szerkesztői: Nagy-Szász István és Kovács Balázs Európa legelső zéró energiamérlegű szállodainak példáit sorakoztatják fel, szemléletes hasonlatokon és „sztorikon” keresztül illusztrálják, hogy a körforgásos gazdaság logikája miként érvényesíthető átfogóan a szállodaüzemeltetés napi munkafolyamataiban.

Zéró energiamérleg elérése, ökológiai lábnyom csökkentése, a fair CO2 érték kiszámítása, „carbon negative - planet positiv” projektek, illetve minden, ami mögöttük van - megismerhető a turisztikai podcast aktuális epizódjából. Az adás hallgatói beavatást nyernek abba is, mi a módja, hogy jelen lehessenek a soron következő bécsi újévi koncertek valamelyikén.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk