hirdetés
hirdetés

Újabb hibrid hotel nyílt Budapesten

Az Athenaeum könyvkiadó Rákóczi úti székháza a napokban újranyitotta kapuit, miután az épületet egy több mint 400 ágyas hibrid hotellé alakították.

hirdetés

A fővárosi hibrid hotelt a NETIZEN orosz szállodaüzemeltető cég nyitotta meg Moszkva és Szentpétervár után Budapesten is NETIZEN Budapest Centre néven. A hibrid hotel lényege, hogy egyszerre nyújt hotelszolgáltatásokat, és ugyanígy elérhetők általa a hostelekhez hasonló árfekvésű szobák, vegyes vagy kizárólag női vendégeket fogadó változatban. A fejlesztés során, írják, a beruházók nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az átalakított ingatlan eredeti építészeti stílusát megőrizzék. Ennek részeként került vissza az épület tetejére a második világháború alatt eltűnt, műkőből kifaragott szobor, amely Pallasz Athénét ábrázolja - írja a hvg.hu.

A felújításnál a manapság egyre lényegesebb környezettudatossági szempontokat sem hagyták figyelmen kívül: a házban üzemel az egyik legmodernebb zsírfogó berendezés, ami az olajat, tusfürdőt és egyéb szennyeződéseket szűri a vízből, mielőtt az a csatornába kerül. A hostel részben, írják, már 15 euróért, vagyis nagyjából 5200 forintért is lehet foglalni. A tervezők az idősebb korosztályra is gondoltak, és a mozgáskorlátozottak igényeire is figyeltek: akadálymentesített szoba, fürdőszoba és speciális lift áll a vendégek rendelkezésére. A közlemény szerint a hibrid hotel moszkvai és szentpétervári hostelei már több rangos szakmai díjat nyertek.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai