hirdetés
hirdetés

Amszterdamban, a Vörös lámpás negyedben minden túrát be kell fejezni 19 óráig

A Hollandiai Idegenvezetők Szövetségének (Guidor) közgyűlésén elhangzott, hogy április 1-től a vöröslámpás negyedben minden túrát be kell fejezni 19 óráig- tudtuk meg egy kint élő idegenvezetőtől, Törteli Nikolettől.

 

hirdetés

A javaslatokat még nem fogadták el, a szakember szerint szinte biztos, hogy ez hamarosan megtörténik. A változások között várható, hogy április 1-től a vöröslámpás negyedben minden túrát be kell fejezni 19 óráig. Emellett továbbra is csak engedéllyel szabad vezetni -azt is legfeljebb 20 főig- a teljes vöröslámpás negyedben és a Dam-téren is.

A tervek szerint áprilistól a pirossal jelölt helyeken továbbra sem szabad megállni csoporttal. Az engedélyköteles területeken akkor sem szabad csoportot vezetni, ha nincs idegenvezetés: eszerint "vonulni" sem szabad csoportként - se étterembe, se hotelba. 

Tervben van továbbá, hogy egy idegenvezető legfeljebb 10 fős csoporttal foglalkozhasson, valamint a csoport létszáma után idegenforgalmi adót fizessen.

Buszos utak kapcsán felmerült, hogy a Barbizon hotelnél megszüntetik a kiszállítást. A Rokinnál van egy új megálló, de az iformációk szerint az sem lesz ott sokáig. A hosszútávú terv az, hogy a buszokat teljesen kitiltsák a belvárosból.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk