hirdetés
hirdetés

Egyesületet alapítottak az 5kontinens károsultjai

Néhány nappal ezelőtt egyesületet alapítottak az 5 Kontinens Utazási iroda károsultjai. A www.hitman.hu oldalon regisztrálhatnak és oszthatják meg egymással véleményüket, tapasztalataikat azok a személyek, akik már nem tudtak elutazni az iroda fizetésképtelenné válása miatt.
hirdetés

A honlapon a következő információk olvashatók: "Tavaly még jelentős vagyoni biztosítékkal rendelkező 5Kontinens Utazási Iroda Kft. törlésre került az MKEH által engedélyezett idegnforgalmi vállalkozások sorából. A károsultak nagy része tehetetlenül sodródott az eseményekkel. Természetesen ekkor még senki sem tudott a háttérben történt eseményekről, nevezetesen, hogy az iroda biztosíték alapja egy átszervezés következtében drasztikusan lecsökkent. Túl az első megrázkódtatáson, a károsultak egy része az - más eszközünk nem lévén - az összefogás erejében kezdett el bízni. Több fórumon is felvettük egymással a kapcsolatot, és szinte rögtön egységes társulat kovácsolódott össze a bajban, és bár a teljes kártalanítás még messze van, egyetértünk abban, hogy minden eszközzel meg kell akadályozni, hogy a felelősök bűntetlenül elsétálhassanak a befizetett összegekkel.

A társaság célja, hogy minél több károsult érdekeit képviselje, így kérünk minden új jelentkezőt, hogy a fórumban adja meg az elérhetőségét és mindenképpen felvesszük vele a kapcsolatot. Társaságunk azonban nem áll meg ennyinél.

További célunk, hogy többé ne ismétlődhessen meg ilyen esemény, így igyekszünk a többi utazásszervező tevékenységét és, nem utlsó sorban vagyoni biztosítékát is nyomon kövessük. Tudjuk, hogy hatályos jogszabályok rosszak, így a felelősök akár egy héten belül új irodát alapíthatnak, és folytathatják "áldásos" tevékenységüket. Tudjuk, hogy a büntetésnek nincs visszatartó ereje, de mégis úgy érezzük, hogy mindent meg kell tennünk azért, hogy mások soha ne kerüljenek hozzánk hasonló helyzetbe" - írja az alapító Hitman a honlapon.

És hogy mit mondanak a pórul járt utasok, azt az oldal Fórum rovatában találják meg.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk