hirdetés
hirdetés

50 éves lett a Hungexpo

A magyar General Motors.

hirdetés

A cég a Magyar Vásár és Kiállításszervező Iroda jogutódjakként 1967-ben alakult meg a Hungexpo Magyar Külkereskedelmi Vásár és Propaganda Iroda néven. Egyéb feladatok mellett az akkor már több, mint 40 éve működő, népszerű Budapesti Nemzetközi Vásár (BNV) gazdája. A vásár növekvő nemzetközi szerepe, a kiállítók számának gyarapodása mind több állandó jellegű épületet követelt. Így 1974-ben a Városligetből Kőbányára, a Budapesti Vásárközpontba költözött. A Hungexpo-t 2005-ben privatizálták. Új tulajdonosa a francia GL events csoport lett, amely azonnal nagyszabású területfejlesztésbe kezdett, melynek eredményeként 2008 őszétől európai színvonalú, multifunkcionális rendezvényközpont várja a kiállítókat és a látogatókat.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója az esemény apropóján nem kevesebbet állított, minthogy a cége „egy egész iparág, a kiállításszervezés bölcsője Magyarországon. Olyan a magyar üzleti életben, mint amilyen a General Motors volt az amerikai autógyártásban vagy a Siemens a német iparban. Az elsők voltunk és rögtön a legnagyobbak. És ami fantasztikussá teszi ezt az 50 évet, a legnagyobbak vagyunk ma is”. 

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk