hirdetés
hirdetés

A Gozsdu válasza

2019.03.20-án az Indexen megjelent egy cikk, miszerint "Többen állítják, hogy a Gozsdu-udvar biztonsági emberei véresre verték őket januárban". A Gozsdu vezetése  az eset mélységéről a cikkből szerezett tudomást. 03.21-én szerkesztőségünek elküldték a cikkben megjelentekre a reakciójukat. A továbbiakban ezt közöljük, változtatás nélkül:

hirdetés

"A Gozsdu Udvar évente több millió vendéget fogad, és magas látogatottsága révén kiemelkedő módon járul hozzá Magyarország turizmusához. A Gozsdu Udvarban és környékén közel 50 egymástól független és különálló vendéglátóegység található. Budapest egyik legnagyobb turista látványosságaként, nappal kulturálisan sokszínű és sokoldalú eseményekkel, míg éjszaka pezsgő szórakozási lehetőségekkel és kulináris élményekkel próbáljuk biztosítani a folyamatos önfeledt és biztonságos kikapcsolódást vendégeink számára. A Gozsdu Udvar Európa-szerte ismert és vonzó turisztikai célpont mind a fiatalok, mind az idősebb korosztály számára. Kevés olyan hely van Európában, mint a Gozsdu Udvar, ahol Budapest turizmusából is adódóan számtalan nációhoz tartozó sokszínű, különböző kultúrájú ember élvezheti együtt a közös programokat és szórakozási lehetőségeket.

Sajnálatos módon az évi több millió hozzánk betérő vendégből előfordul, hogy egyesek alkoholos befolyásoltság alatt elvesztik maguk felett az önkontrollt és felháborodást keltenek, veszélyesek lesznek a környezetükre, a többi kulturáltan viselkedő vendégre, illetve az itt dolgozókra.

Az Index cikkében szereplő esettel kapcsolatban eddig megszerzett információk alapján az említett úriemberek is hasonlóan viselkedtek. A cikk is elismeri ezt a megbotránkoztató viselkedést: „Domonkos elmondta neki, hogy ne haragudjanak, tejfakasztójuk van, túlnőtt a jókedv, és elhagyják a helyszínt, a részeges viselkedésükért”. Az érintett vendéglátóegység dolgozói a következőt nyilatkozták az ominózus eseményről, ami a karaoke bárban történt: „A résztvevők közül volt olyan, aki letolta nadrágját és nemiszervének mutogatásával zaklatta az említett hely vendégeit, agresszívan lépett fel a dolgozókkal szemben, köpködtek és megütötték a személyzetet.”. Ez a normális, kulturált viselkedéstől extrémen eltérő, kirívó eset. Pontosan az ilyen esetek generálják a médiában megjelenő botrányokat. Szeretnénk kiemelni, hogy ez a néhány eset az évi több millió nálunk megforduló vendégből elenyésző részarányt képvisel. Az ilyen eseteket mindig kivizsgáljuk, együttműködünk a rendőrséggel. Természetesen az összes erőszakos cselekedetet elítéljük és elhatárolódunk azoktól.

A velünk szerződésben álló biztonsági szolgálat csak a társasház közös tulajdonú területeire rendelkezik megbízással. Az ominózus napon 5 fő teljesített szolgálatot az udvar bejáratainál, így a cikkben említett 8-10 azonos ruházatú őr eleve nem lehetséges.

A cikk helytelenül állítja, hogy „a kamerák esetleg mindig pont akkor nem működnek, amikor balhé történik a környéken.”. Kameráink folyamatosan rögzítik az eseményeket, pontosan azért, hogy az effajta konfliktusok könnyedén kivizsgálhatóak legyenek. Ezenfelül, szándékosan az ilyen nézeteltérések elkerülése végett, a társasház engedélyezte az Önkormányzatnak, hogy az udvar területére biztonsági kamerát szereljen – ráadásul kiemelt helyre, pont ott, ahol a cikkben említett incidens történt. Ezenfelül, legalább 25-30 kamera figyel a vendégeink biztonságára. Természetesen minden olyan esetben a rendőrség rendelkezésére álltunk és állunk, amikor társasházunkhoz fordulnak a kamerák felvételeinek kikérésével kapcsolatban.

Számunkra a lakosság és a több millió kulturáltan, békésen szórakozó vendég biztonsága a legfontosabb, ennek érdekében mindent megteszünk."

Kép forrása: Index

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk