hirdetés
hirdetés

A tizedik Kaláka-fesztivált rendezik meg Egerben

Június 23. és 26. között tizedik alkalommal ad otthont Eger a Kaláka Fesztiválnak  az idén 42. alkalommal megrendezendő fesztivál vezérelve ezúttal is a sokszínűség lesz. 

hirdetés

A programok nagy többségének ismét az egri Érsekkert biztosít helyszínt, a június 23-i fesztiválnyitó verskoncertet azonban Noszvajon, a De la Motte-kastélyban adja Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák a Kalákával, Rackaláka címmel, míg június 25-én Gryllus Dániel és Sumonyi Zoltán Pál apostol című előadását a Barátok templomában tekinthetik meg ingyenesen az érdeklődők - mondta Gryllus Dániel, a Kaláka együttes alapító tagja és a fesztivál művészeti vezetője  programokat beharangozó sajtótájékoztatón. 

Emlékeztetett arra, hogy a Kaláka összművészeti fesztivál, mely a gazdag zenei kínálat mellett színházi programokkal, versszínházzal, gyerekelőadásokkal, képzőművészeti kiállításokkal várja a látogatókat. A középpontban a folkzene, illetve világzene és az irodalom áll, de más műfajok képviselői is helyet kapnak a programban.

Idén először lép fel a 30Y, a Bohemian Betyars és Müller Péter Sziámi, emellett a műsortervben a Söndörgő, a Budapest Klezmer Band, a Sebő-együttes, valamint a Balogh Kálmán Gipsy Cimbalom Band fellépése is szerepel.
Gryllus Dániel szerint ezúttal is kiemelten figyelnek a gyerekekre: a négynapos eseményen belül kifejezetten rájuk szabott Gyerekfesztiválon szombat és vasárnap délelőtt nekik szóló koncertek, meseelőadások, játszóházak szórakoztatják őket. Itt muzsikál majd a Belvárosi Betyárok, a Kolompos, a Kaláka és Gryllus Vilmos, de Écsi Gyöngyi és Danny Bain mesejátéka is önfeledt kikapcsolódást ígér számukra. Emellett kipróbálhatják a bábjáték-automatát, a Csupa-Csoda interaktív játszóteret és fotózkodhatnak Kádár Ferkó fotószínházában - sorolta.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a fesztiválhoz kapcsolódóan egy Gárdonyi Géza, Bródy Sándor és Kányádi Sándor előtt fejet hajtó zenés emléksétát követően Halmos Béla-emlékkiállítás nyílik. A Bródy Sándor Megyei Könyvtár pedig a seregszemle alkalmából indítja útjára Gárdonyi 100 című vándorkiállítását, amely az író kevesek által ismert vonásait, alkotásait, a vele kapcsolatos érdekességek egész sorát vonultatja fel.

A fesztivált méltatva Minczér Gábor, Eger alpolgármestere úgy fogalmazott: a megyeszékhely önkormányzatának támogatását is élvező Kaláka a város egyik meghatározó, egyben hiánypótló kulturális eseménye, mely minden korosztálynak és érdeklődési körű látogatónak színvonalas, érdekes programokat kínál. Egyúttal reményét fejezte ki, hogy a következő években is folytatódhat a szervezők és Eger értékteremtő együttműködése.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk