hirdetés
hirdetés

Az EU jóváhagyta az iparűzési adó csökkentését

Az Európai Bizottság jóváhagyta azt a magyar állami támogatási programot, amely a kis- és középvállalkozásoknak hivatott segítséget nyújtani és likviditást biztosítani a koronavírus-válság hatásainak enyhítése érdekében.

hirdetés

A Bizottság az intézkedést a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos állami támogatásokra vonatkozó ideiglenes keretszabálya alapján hagyta jóvá. A program keretében az állami támogatás azáltal valósul meg, hogy a helyi iparűzési adó mértéke 1%-ra mérséklődik, az iparűzésiadó-előleg pedig 50%-kal csökken.

A Bizottság megállapította, hogy a magyar program összhangban van az ideiglenes keretszabályban meghatározott feltételekkel, mivel – egyebek mellett – a támogatás összege vállalkozásonként nem fogja meghaladni a mezőgazdasági termékek elsődleges termelésével foglalkozó vállalkozások esetében a 200 000 eurót, a halászati és akvakultúra-ágazatban tevékeny vállalkozások esetében a 240 000 eurót, az összes többi ágazatban működő vállalkozások esetében pedig az 1 600 000 eurót, és ii) a program 2021. december 31-én lezárul. Ennek megfelelően a Bizottság az állami támogatásokra vonatkozó uniós szabályok szerint jóváhagyta az intézkedést.

(forrás: Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai