hirdetés
hirdetés

Elindultak a Kartago Tours charterjáratai

Számos nagy hazai utazásszervező, többek között a Kartago Tours is bemutatta nyári árualapját, újdonságait, beszélt a következő hónapok kilátásairól a csütörtöki szezonnyitó kiutaztatói eseményen, amelyet a Travelgate szervezett.

hirdetés

A Kartago Tours  társaság két charherláncot tervez a nyárra Egyiptomba, egyet Hurghadára és egyet hurghadai leszállással Marsa Alamba. A lánc első járata június 13-án már el is indult. Tunéziát két lánccal programozzák, Törökországba Budapestről és Debrecenből is kínálnak indulásokat, Görögországba Rodoszra, Zakinthoszra és Krétára utaztatnak. Ezenkívül spanyol úti céljaikat (Gran Canaria és Tenerife) és Máltát diszkont légitársaságok menetrend szerinti járataival kínálják. Az eddigi nyári foglalások időarányosan a 2019-es volumen 35 százalékát teszik ki. „Aki idén szeretne utazni, az tud: vannak kapacitások, igaz kevesebb mint a „békeidőkben”, és hazatéréskor a védettségi igazolványokkal kiváltható teszt- és karanténkötelezettség is kedvezőbb feltétel mint tavaly, mégis az a tapasztalat, hogy beutazási szabályok rendkívüli gyors változása, és a járvány miatti globális bizonytalanság kissé visszaveti az utazási kedvet. Idén egyébként a leggyakoribb kérdés az utasok részéről, hogy hová tud utazni a védettségi igazolványával” – hangsúlyozta Füri Mihályné Boglárka a társaság ügyvezető igazgatója.

Füriné Boglárka részletesen ismertette az általuk programozott országok aktuális beutazási szabályait is. Tunéziában a védőoltásról orvos által kiállított hivatalos angol nyelvű igazolás és a QR kódos védettségi igazolvány kombinációját kérik majd a magyar beutazóktól. Vagy ha valaki indulása előtt 6 hétnél régebben átesett a fertőzésen, és erről hivatalos angol nyelvű igazolást fel tud mutatni, szintén beutazhat az országba. A fentiek híján 72 óránál nem régebbi PCR tesztet kérnek az utasoktól, és a 12 év feletti gyerekektől. Még egy nagyon fontos információ, a gépre való becsekkolást megelőző 72 órán belül ki kell tölteni az E7 Mi Border Form nevű nyomtatványt, amelynek QR kódja elengedhetetlen feltétele az utazásnak: ennek hiányában nem szállhat fel az utas a gépre.

Elmondta, hogy, hogy június 23-án kapták a hírt, hogy Egyiptom elfogadja az oltási igazolást (magyar védettségi igazolványokat) a beutazásnál, ugyanakkor ragaszkodnak ahhoz, hogy legyen egy érvényes QR kód az igazoláson (is az utasnál), és az igazoláson nem lehet kézzel írott rész. Sajnos Magyarországon jelenleg nincs ilyen típusú igazolás, (hiszen a védettségi igazolvány nem érvényes, mivel QR kódja a második oltás időpontját, illetve az oltás típusát nem tartalmazza) ezért jelenleg továbbra is csak 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszttel lehet Egyiptomba utazni. Ráadásul további nehezítés, hogy Egyiptom az új szabályok szerint csak a QR kóddal ellátott PCR teszteket fogadja el. Erre a három legnagyobb magyarországi tesztközpont szerencsére már berendezkedett. Ha az ember se nem oltott, se nem átvészelt, még mindig élhet az angol nyelven kiállított, 72 óránál nem régebbi negatív PCR teszt felmutatásával. 6 éves kor felett a gyerekeknek is kötelező a negatív PCR teszt felmutatása. A tesztelést sokan a határátlépés után, Egyiptomban végeztetik el, amit ugyancsak elfogadnak az ottani hatóságok, 30 eurós árával olcsóbb is mint itthon, ha a teszt azonban pozitív, az utasra két hét karantén vár Egyiptomban. A közelmúltban eltörölt vízumdíjat újra visszaállították, melyet a határátlépéskor kell megfizetni.  Továbbá minden utas köteles kitölteni a repülőn a beutazáshoz szükséges formanyomtatványt.

Törökország már korábban megkötötte hazánkkal a kétoldalú szerződést a védettségi igazolványok elfogadásáról. Ha tehát a magyar utasoknak van védettségi igazolványuk, beutazhatnak teszt és karanténkötelezettség nélkül és a velük utazó 18 éven aluli gyermekektől nem kérnek sem tesztet, sem bármilyen Covid-igazolást. Vagy ha valaki indulása előtt 6 hétnél régebben átesett a fertőzésen, és erről hivatalos angol nyelvű igazolást fel tud mutatni (QR kódos védettségi kártya és angol nyelvű igazolás) szintén beutazhat az országba. A fentiek híján 72 óránál nem régebbi PCR tesztet kérnek az utasoktól, és a 6 év feletti gyerekektől. Akárcsak Tunéziában itt is ki kell tölteni egy QR kódos formanyomtatványt, a gépre való becsekkolást megelőző 72 órán belül (Entrance From), csak a QR kód birtokában szállhat fel az utas a gépre.

Görögország egyelőre nem fogadja el önmagában a magyarok védettséget igazoló plasztikkártyáját, a védőoltást igazoló angol nyelvű igazolásra szükség van. 8 hétnél korábbi átvészeltséget mutató orvos által kiállított angol nyelvű igazolást is elfogadnak, vagy e heti könnyítésként 48 óránál nem régebbi angol nyelven kiállított hivatalos antigén gyorstesztet is, természetesen negatív eredménnyel. A tesztelés 12 éves kor felett kötelező. Itt sem elkerülhető a QR kód megszerzése a beutazáshoz: az országba érkezést 24-48 órával megelőzően a PLF Form nyomtatvány kitöltésével kaphatunk kódot a görög hatóságoktól.

Füriné arról is beszámolt, hogy mi a helyzet hazatéréskor: a védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre sem teszt- sem karantén nem vár, a velük együtt utazó 18 év alatti gyermekekre pedig ugyanez vonatkozik, és tőlük sem elvárás a védettségi igazolvány vagy bármilyen Covid-igazolás. A jogszabály ez esetben nem írja elő a szülő-gyermek viszonyt. Az átvészeltségről szóló tanúsítvány is kiváltja hazatéréskor a 10 napos karanténkötelezettséget, vagy 2 db negatív PCR teszt. Június 23-tól pedig a környező országokból szárazföldön és vízen hazaérkezők is korlátozás nélkül léphetnek be hazánkba, kivéve Ukrajnát. Azaz, ha tegyük fel, valakinek nincs védettségi igazolványa és egy mediterrán repülős nyaralás után Bécsen keresztül tér haza, senki nem kéri majd tőle az osztrák-magyar határon a védettségi igazolványát.

Az ügyvezető ismertette törzsutas rendszerüket is, felhívta arra a figyelmet, hogy aki már utazott korábban a Kartago Toursszal, amennyiben foglaláskor megadja a törzsutas kártya számát, az új utazása értékének 2%-át jóváírják a kártyán a hazaérkezését követően, melyet a következő utazása során felhasználhat.  A jutalékrendszerrel kapcsolatban felhívta a figyelmet a növekedési bónuszra, a progresszív jutalék sávokra és a marketing támogatás lehetőségére.

Turizmus Online
 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk