hirdetés
hirdetés

Erzsébetvárosi civilek szólaltak fel az éjszakai nyugalmukért

Csütörtök délelőtt az erzsébetvárosi önkormányzat épülete előtt tartott sajtótájékoztatón, a kerület lakói azért szólaltak fel, mert a kerület szórakozóhelyeire járó vendégek komoly problémákat okoznak az ott lakóknak. 

hirdetés

Az Élhető Erzsébetváros Facebook-csoport körül szerveződő civilek azt szeretnék elérni, hogy a kerület, a rengeteg szórakozóhely ellenére is élhető legyen.

A VII. kerületben alig egy négyzetkilométeren körülbelül 400 vendéglátó- és szórakozóhely működik, nyári estéken helyenként már a gyalogosok tömegei is képesek forgalmi dugót okozni - olvasható a 444.hu-n. 

A kezdeményezés törvényi hátterét a 9/2013 számú önkormányzati rendelet adja, amely négy éve gyakorlatilag teljesen szabadjára engedte a Belső-Erzsébetvárosban a vendéglátóhelyek üzemeltetőit.

A bejelentési kötelezettségnél sokkal több szabályt nem is kell betartaniuk új hely nyitásakor, amely aztán gyakorlatilag addig tart nyitva, ameddig csak akar.

Ahogy korábban mi is beszámoltunk róla, Budapest több belvárosi kerületében is új rendeletekkel szabályozná a szórakozóhelyek nyitvatartását. A kerületi vezetőknek az az álláspontja, hogy szükséges a változtatás, mert a lakóknak joguk van a nyugodt pihenéshez, amit a vállalkozásoknak is tiszteletben kell tartaniuk.

Az Élhető Erzsébetváros álláspontja az, hogy az önkormányzat vonja vissza vagy módosítsa a 9/2013-as rendeletet úgy, hogy figyelembe veszi a kerület azon lakosainak is a véleményét, akik éjjelente zavartalanul szeretnének aludni. A probléma fő forrása az, hogy nincs meg az a törvényi háttér, mellyel a nyitvatartást lehetne szabályozni, így Országgyűlési támogatásra lenne szükség.

forrás: 123rf.com
forrás: 123rf.com

(forrás: 444.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk