hirdetés
hirdetés

Február 1- től gurulnak a Dunakavicsok

Hiánypótló turisztikai podcast indul Dunakavicsok címmel. A szakmai tartalmú, beszélgetős online műsor a jövő turizmusával, az újturizmus világával foglalkozik.

hirdetés

Elsősorban Ausztria és Magyarország, valamint a Duna-régió turizmusával kapcsolatos aktuális témákról beszélget a két társszerkesztő, illetve meghívott vendégeik. A podcast adásainak célja jó a turisztikai jó gyakorlatok összegyűjtése és terjesztése szűkebb-tágabb környezetünkből: a Duna-régióból.

Forrás: Facebook
Forrás: Facebook

Bécs-Budapest párhuzam

Az adásokat Bécsből Kovács Balázs, a GD Consulting turisztikai tanácsadó iroda vezetője, Budapestről pedig Nagy-Szász István, a CPI Hotels szállodacsoport igazgatója készítik. Feladatuknak tekintik az olyan együttműködési lehetőségek feltárását, amelyek fenntartható módon szolgálják, ösztönzik a turizmushoz kötődő tevékenységek: gazdasági, kulturális kooperációk előmozdítását hazánkban és a szomszédos országokban.

Nagy-Szász István a podcast ötletgazdája, társszerkesztője: „jó megoldások csak jó gondolatokból születhetnek. Ehhez pedig szükség van inspiráló beszélgetésekre, eszmecserékre, határokat átívelő kapcsolatokra és összetartó szövetségesekre. A podcast igen hatékony eszköz céljaink, elképzeléseink megismertetésére, ahhoz partnerek megnyerésére a jövő közös formálása érdekében.”

Amikor a Duna tényleg összeköt

Kovács Balázs a podcast legelső adásában elmondja: „az új típusú turizmus területen Magyarország és a Duna-régió előtt hatalmas lehetőségek állnak. Jelen időszak egy korszakhatár sok szempontból. A jövő turizmusában a verseny helyett a kooperációkon, a hálózatok kialakításán lesz a hangsúly. Itt az idő, hogy a szomszédos országokkal összefogva, közösen építsük fel a turizmus iránti bizalmat, egy optimális turisztikai övezetet: egyfajta élményteret a Duna-mentén.”

A Dunakavicsok podcast weboldalán elérhetőek a havonta pár alkalommal jelentkező műsorok, amelyek egyaránt meghallgathatóak az összes ismertebb podcast-megosztó csatornán, pl.: Apple Podcast, Spotify, Breaker, Google Podcast, Pocket Casts, Radio Public.

A hétfőn induló új szakmai programról bővebben: ITT

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk