hirdetés
hirdetés

Felmérés a gyenesdiási vendégvárók körében

Áprilisban a Gyenesdiási Turisztikai Egyesület helyzetfelmérést végzett partnerei körében, hogy képet kapjanak arról, kit hogyan érint a kialakult helyzet, ki hogyan látja az idei szezont.

hirdetés

A megkeresés során a felmérést készítő egyesület kérdéseire 89 fő válaszolt. Kiderült, hogy a lemondások a tavaszi, nyár eleji időszakot érintették, a főszezoni foglalásokat jellemzően nem mondták le a vendégek (sok esetben a külföldiek sem), helyette inkább kivárnak. A szállásadók rugalmasak, így sok vendég választja az átfoglalás lehetőségét későbbi, akár 2021. évi időpontra.

A szezonális vendéglátóegységek elhalasztották tavaszi nyitásukat, de már nagyon várják, hogy teljes kapacitással fogadhassák a vendégeket. Többen házhozszállításra, elviteles megoldásra álltak át, illetve a május 4-i nyitást követően már kerthelyiségükbe, teraszaikra is várják a vendégeket.

Az egyesület partnerei jellemzően kiegészítő bevételi forrásként végzik turisztikai tevékenységüket, így reálisan nézve elfogadják, hogy az idei szezon várhatóan gyengébb lesz - és főként mindenképp más lesz, mint a megszokott.

 

Ahogy az ábrából is látszik, a válaszadók 45 százaléka optimista, bízik a nyári szezonban, sőt többen az őszben is. 34 százalékuk nem foglalt állást, ők kivárnak. 14 százalék lemondott az idei szezonról, de ha mégis lesz vendég, akkor örülni fog, 7 százalékuk azonban elkeseredéséről számolt be, mivel számukra a kiesés számottevő, így nehezen élik meg a bizonytalan helyzetet.

 

(forrás: Gyenesdiási Turisztikai Egyesület)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai