Hétvégén latin fiesta a Westend tetején

Szeptember 23. és 25. között a Westend Tetőkertjében kulturális elemekkel is kiegészülő latin-amerikai gasztrofesztivált rendeznek, a Fiesta en Westendet. Az ingyenesen látogatható rendezvényen négy dél-amerikai nagykövetség teszi tiszteletét, és a látogatók megismerkedhetnek a dél-amerikai konyhával is. Lesznek kulturális programok, koktélkészítő workshop, zenei előadások és tüzes latin táncok is - tájékoztatták lapunkat a szervezők.

A hétvégén utánozhatatlan latin-amerikai hangulatban lehet részed a város felett, a Westend Tetőkert ölelésében és persze a tangópartneredében, ha szeretnéd kipróbálni ezt a lenyűgöző táncot. A forró ritmusokon kívül ízletes ételekkel és különleges italokkal készülnek a vendéglátók. Négy nagykövetség mutatkozik be: a mexikói, az argentin, a kolumbiai és az ecuadori. A gasztronómiai élmények mellett a dél-amerikai italkultúrába betekintést nyújtó workshopok is lesznek. Akinek kedve van, megismerkedhet a legnépszerűbb italok történetével, és elkészítheti élete legjobb, de legalábbis legautentikusabb margaritáját.

Lesz brazil, vagy éppen mexikói-argentin zenei műsor, de vehetünk akár spanyol nyelvleckét is! Aki pedig nem tud választani egy forró latin este és a 23-án közvetített Magyarország-Németország focimeccs között, annak jó hír, hogy a Tetőkertben közvetítik a mérkőzést is. A Westend rendezvényein a fenntarthatóság is fontos szerepet játszik, ezért az italokat ezúttal is tokenre visszaváltható repoharakban kínálják majd, ami 400 forintért vásárolható meg. Aki pedig letölti a Westend applikációját és beregisztrál, annak a repohárhoz kupon is jár, így egy poharat ajándékba kap.

A kiállítók sora folyamatosan bővül, a program alakulása, valamint az étel- és italkínálat nyomon követhető a fesztivál Facebook eseményében.

Helyszín: Westend Tetőkert (1062 Budapest, Váci út 1-3.) 

Időpont: 2022. szeptember 23. 16:00 – szeptember 25. 23:00


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.