hirdetés
hirdetés

Idén is pénzügyi diákverseny laptársunknál

Március 9-éig jelentkezhetnek a hazai gimnáziumokban tanuló diákok az immár hatodik alkalommal megrendezendő Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis! versenyre – hangzott el a szervezők és a támogatók képviselői által tartott sajtótájékoztatón.

hirdetés

A Privátbankár Lapcsoport immár tíz éve foglalkozik a fiatalok pénzügyi edukációjával. Ennek keretében 2020 őszén indította el a Legyél te is Pénzügyi Junior Klasszis nevű versenyét, amely során évente két alkalommal mérhetik össze a tudásukat gimnáziumok, illetve technikumok és szakképző iskolák tanulói. Most a gimnazistákon a sor, az idei tavaszi fordulóban az ő 4 fős csapataik jelentkezését várják a szervezők a verseny internetes oldalán, a diakforum.hu-n.

Fontos, hogy egy iskolából, sőt, egy osztályból is több csapat indulhat. Ami különleges dolog, hogy nemcsak a legjobb diákok nevezhetnek, hanem a hátrányos helyzetűek, valamint a gyengébb tanulmányi átlagú tanulók, akik közül a legjobb eredményt elérők külön díjban részesülnek.A több mint 1 millió forint feletti összdíjazású verseny ütemezése a következő:

    Első online forduló: 2023. március 13.
    Második online forduló (megyei versenyek): 2023. március 28-április 5.
    Harmadik, budapesti forduló (döntő): 2023. április 27.

A verseny indulása alkalmából rendezett sajtótájékoztatón Balogh László, a verseny fővédnöke, a Pénzügyminisztérium makrogazdasági és európai ügyekért felelős helyettes államtitkára azt hangsúlyozta, hogy a kormány fontos célja a 2017-ben elfogadott pénzügyi tudatosság stratégia, ezért minden olyan versenyt igyekeznek támogatni, amely a fiatalok edukációját célozza. „Ezek a versenyek nem öncélúak, a diákok későbbi életében alapvető fontosságúak. Magyarország egyébként nemzetközi szinten élen jár a pénzügyi tudatosság terjesztése terén, hiszen tavaly már 170 ezer diákot értünk el” – közölte Balogh László.

A teljes cikk ITT olvasható.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk