Idén már a Velencei-tónál is lesz Természet Operaháza

A Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál, amely évről évre növekvő népszerűségű találkahelye a természet, a sport és a kultúra szerelmeseinek, idéntől Magyar Tavak Fesztiváljaként folytatja és már a Velencei-tónál is elérhetővé válik.

A témában tartott keddi online sajtótájékoztatón Debreczeni Ildikó fesztiváligazgató közölte, hogy a fesztivál bővül, idén a Velencei-tó, jövőre pedig a Balaton is csatlakozik. Emlékeztetett arra, hogy a Tisza-tónál két évvel ezelőtt mintegy négyezren vettek részt a programokon, ami kiváló eredmény és ehhez a csodálatos természeti adottság mellett az opera műfaja és sok munka kellett. Az ötletgazda elmondta, hogy a Tisza-tavi háromnapos rendezvénysorozat összeállítása nagyjából állandó, az első estén gálakoncert, másnap Tour d'Opera, vagyis kerékpáros túra kulturális csemegékkel, míg az utolsó napon Boat d'Opera csónakos, kajakos, sárkányhajós és SUP-os túra várja az érdeklődőket. Jelezte, hogy idén tervben van egy nulladik nap is, ahol egy gyerekoperával várják a legkisebbeket - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Miklósa Erika operaénekes, a Magyar Tavak Fesztiválja védnöke hangsúlyozta: évek óta fellép a fesztiválon, ezúttal mindkettőn jelen lesz, mert itt bizonyíthatja, hogy énekel, sportol és még a természetvédelem is a "szíve csücske". Úgy vélte, a fesztivál mozgatórugója az egymás, a természet, a mozgás és a zene iránti szeretet. Hubai Imre, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés elnöke kiemelte: a rendezvény kinőtte a Tisza-tavat, így most a Velencei-tó, majd jövőre a Balaton is bekapcsolódik.

Pataki Bence operaénekes, a Magyar Tavak Fesztiváljának művészeti vezetője a gálaesteket emelte ki, ahol nem híres operaáriákat fognak hallani a jelenlévők, hanem híres művekből együtteseket fognak előadni, lesznek tercettek, kvartettek és szextettek is. Közös a művekben, hogy kötődnek Miklósa Erikához, aki idén 30 éve van a pályán, ezért azt is megünneplik - tette hozzá.

 

A sajtóanyag szerint július 29-től augusztus 1-ig tartandó Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál a nulladik napon egy egyfelvonásos gyermekoperával veszi kezdetét, másnap Tiszafüreden a Morotva Pihenőparkban Gálaest Miklósa Erikára hangolva címmel az operaénekes pályafutásának 30 éves jubileumát ünneplik meg. A harmadik napon kerékpáros tókerülő túra indul, s minden egyes megállónál kulturális programok várják a bicikliseket többek között a Tiszafüredi Ifjúsági Fúvószenekar, Csere László színész, Dancs Annamari erdélyi magyar énekesnő, vagy a 100 Tagú Cigányzenekar és Lugosi Dániel Ali produkciója. Az utolsó napon az abászalóki kikötőből indul a hajós karaván, a megállókban pedig A Szolnoki Szimfonikus Zenekar, a Szent Efrém férfikar és St. Martin várja a vízitúrázókat.

Az első Velencei-tavi Fesztivál június 18. és 20. között várja az érdeklődőket. A nyitónapon itt is gálaműsort rendeznek Miklósa Erika tiszteletére a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon, ahol az ünnepelt mellett fellép többek között Balázs János, Wiedemann Bernadett és Rácz Rita, akik Strauss, Donizetti, Bizet, Verdi és Mozart műveit éneklik. A következő napon a kerékpáros-kulturális tókerülő túrán többek mellett a Budapest Ragtime Band, a Vox Mirabilis, a Veszprémben állomásozó Légierő Zenekar, az Iglice népdalkórus, a Gilice néptánccsoport, a Magyar Rhapsody Projekt és a Dr. Jazz Band lép fel. A zárónapon hajós, sárkányhajós tókerülés közben a különböző megállókon zenés programok várják a résztvevőket a Hot Jazz Band, Rezsnyák Róbert vagy a MusiColore énekegyüttes jóvoltából.

Forrás: MTI


Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot

Szegeden rendezik a Hőlégballon Világbajnokságot 

A sportág legrangosabb versenyére a világ több mint 30 országából várnak résztvevőket.
Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon

Kerékpáros kishajókat adtak át a Tisza-tavon 

Kerékpáros kishajók teszik még vonzóbbá a Tisza-tavi aktív turizmust.
Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját

Speciális módszerrel restaurálják Magyarország legidősebb nagyharangját 

A veszprémi Szent Mihály Főszékesegyház Szentháromság harangját 300 év után először mozdítják el a helyéről.
15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői

15 milliárd forintra pályázhatnak a hazai turisztikai ágazat szereplői 

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.
Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben

Hamarosan Nevelőszülők Napja a budapesti Állatkertben 

Május 12-én, vasárnap rendezi az "Alapítvány a Budapesti Állatkertért" a tavaszi Nevelőszülők Találkozóját, ahová mindenkit sok szeretettel várnak.
Famászó bajnokságot rendeznek Tatán

Famászó bajnokságot rendeznek Tatán 

Igen, ilyen is van: a Magyar Faápolók Egyesülete nemzetközi előírásoknak megfelelő famászó bajnokságot rendez Tatán, az Öreg-tó partján.
Erre kell számítania annak, aki munkát keres

Erre kell számítania annak, aki munkát keres 

Szinte minden vármegyében lelassult a munkaerő-felvétel.
A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot

A 25 éven aluliak szja-mentessége felrázta a munkaerőpiacot 

Egyre nehezebb helyzetben a munkáltatók.
Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek:  idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik

Dívák és királyok, régi slágerek és holdfényes koncertek: idén még sokszínűbb a Paloznaki Jazzpiknik 

Igazi világsztárok, hazai előadók legjava, kedvezményes belépők.
Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről

Néhány alapvetés a szervezet energiaigényéről 

Manapság sokféle étrendi sajátosság merül fel, és talán még több hóbortszerű divatdiétával találkozhatunk, amelyek olykor nagyon minimális kalóriabevitelre ösztönzik az embereket. Mielőtt bármibe belevágnánk, érdemes tisztázni szervezetünk igényeit.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?