Ingyenes borismereti képzéssorozatot indít az MTÜ

2020 őszén a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Bor a vendéglátásban címmel ingyenes borismereti képzéssorozatot indít, melynek célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásanyagának bővítése.

A tanfolyam során a résztvevő munkatársak megismerkedhetnek hazánk borvidékeivel, a jellemző borstílusokkal (különös tekintettel a képzés egyes helyszíneit adó régiók sajátosságaira, zászlósboraira), valamint a borfelszolgálás és a bor-étel párosítás alapelveivel. A képzésen való részvétel lehetővé teszi a szakszerű borbemutatás alapismereteinek megszerzését, a borlap tudatos kialakítását, de a legújabb hazai trendekre is kitekint ezzel elősegítve, hogy a vendéglátóhelyek, illetve a résztvevő munkatársak személyesen is a magyar bor nagyköveteivé válhassanak.

 

A képzéssorozatot a borvilágban elismert nemzetközi borakadémikusok és hazánk legkiválóbb sommelier szakemberei tartják, országszerte 7 helyszínen. A képzésen résztvevők a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított Tanúsítványt kapnak.

A képzést követően a weboldalon videós tananyag válik elérhetővé annak érdekében, hogy a személyesen részt venni nem tudó kollégák egy összefoglaló online videó segítségével sajátíthassák el az elhangzott tananyag esszenciáját.

A képzéssorozat helyszínei és időpontjai:

  • Balatonfüred – Anna Grand Hotel – szeptember 29.
  • Szeged – Art Hotel – október 5.
  • Pécs – Hotel Laterum – október 13.
  • Eger – Hotel Eger& Park – október 20.
  • Sopron – Pannónia Hotel – október 27.
  • Nyíregyháza – Hunguest Hotel Sóstó – november 2.
  • Budapest – Larus Étterem és Rendezvényközpont – november 3

A tanfolyamra elsősorban felszolgálók, pincérek, pultosok, étteremvezetők, teremfőnökök, sommelier-k, éttermi borbeszerzésért felelős kollégák, és azon munkatársak jelentkezését várják a szervezők, akik rendszeresen kapcsolatba kerülnek a vendégekkel borajánlás, borválasztás segítése kapcsán. A képzés ingyenes, azonban helyszínenként 50 főben korlátozott. A jelentkezések érkezési sorrendben kerülnek elfogadásra.

Regisztrálni az alábbi weboldalon lehet: www.kepzes.bor.hu.

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.