hirdetés
hirdetés

Kéktúrás hétvége a Mátrában

A Magyar Természetjáró Szövetség különleges Kék-programokra hívja a Mátrába a természetszerető családokat május második hétvégéjén. Galyatetőn és Szurdokpüspökiben izgalmas túrákkal, kéktúrás bélyegzőhely-kereső játékokkal és nyereményekkel várják az érdeklődőket.

hirdetés

Tavaszi szezonnyitó kéktúrás programokkal várja a Magyar Természetjáró Szövetség május 13-án Szurdokpüspökiben és május 14-én Galyatetőn mindazokat, akik szeretnének egy vidám és élményekkel teli családi napot tölteni a zöldben.

Az Országos Kéktúrát népszerűsítő események a „130 éves a mátrai turizmus” rendezvényhez és a Mátrabérc Trail terepfutó versenyhez is kapcsolódnak.

„NyitniKék” programok

Május 13. (szombat)

Helyszín: Szurdokpüspöki, az általános iskola udvara 12.00 – 18.00 A Mátrabérc Trail terepfutó verseny befutójánál kéktúrás pecsétgyűjtő játék, amelyben a sikeres „bélyegzőtalálókat” zsákbamacska-nyeremények várják.

Május 14. (vasárnap)

Helyszín: Galyatető, Galyatető Turistacentrum 10.00 – 14.00 A Galyatető Turistacentrumtól induló vezetett körtúra során a résztvevők megismerkedhetnek Galyatető és a Mátra nevezetességeivel, legendáival, megkóstolhatják a környék frissítő gyógyforrásait, kitekinthetnek a hegység számos gyönyörű panorámapontján.

A „Szentlászlói varázskör, Vörös-kői kitérővel” túra útvonala: Galyatető – Péter hegyese – Piszkés-tető – Mátraszentlászló – Vörös-kő – Lengyeldi-Galya – Werbőczi-forrás – Galyatető. Táv: 8,1 km (menetidő: kb. 3-3,5 óra), alternatív Vörös-kői kitérővel: 9,7 km (menetidő: 3,5-4 óra)

10.00 – 17.00 Kapcsolódva a „130 éves a mátrai turizmus” rendezvényhez a Galyatető Turistacentrumnál izgalmas kéktúrás pecsétgyűjtő játékkal és meglepetés ajándékokkal várják a vállalkozó szellemű családokat.

Információ: www.galyacentrum.hu; www.turistamagazin.hu

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk