Komoly szakmai díjat zsebelt be a turai Clarisse

A BOTANIQ Turai Kastély étterme elnyerte a „Magyarország legjobb fine-dining éttermének” járó díjat az International Dining Awards versenyén. Az étterem, amely a szakmai zsűri és a közönségszavazatok alapján is legjobbnak bizonyult kategóriájában, kimagasló gasztronómiai élményekkel várja vendégeit a Pesthez közeli Turán.

A BOTANIQ Turai Kastély szállodaként már számos versenyen remekelt, azonban nem csak ezen szolgáltatásai, de gasztronómiai élményei is kimagaslóak. Az International Travel Awards versenyen elért „Magyarország legjobb 5 csillagos szállodája 2022” cím után, idén a kastély étterme, a Clarisse is versenybe szállt az International Dining Awardson a „Magyarország legjobb fine-dining éttermének” járó díjért, amelyet sikeresen el is nyert.

Az International Dining Awards nemzetközi versenyén több mint 100 kategóriában mérettetik meg magukat az éttermek, amelyek közül, hasonlóan az International Travel Awards rendszeréhez, a közönség és a szakmai zsűri együttes döntése alapján kerül ki a győztes. A kulináris versenyen való kimagasló eredmény egyet jelent a vendégek bizalmának elnyerésével, hűségük megtartásával és az étterem márkájának erősítésével.

A Clarisse idén a szakmai zsűri voksai és a közönségszavazatok alapján is a legjobbnak bizonyult kategóriájában, így 2022-ben „Magyarország legjobb fine-dining étterme” lett.

A Budapesttől alig 50 kilométerre elhelyezkedő kastély és étterme egy igazán egyedi vacsoraélményt kínál látogatóinak. A szerdától-szombatig, 18:30-23:30-ig zajló vacsoraesteken évszakonként változó menüsor és ételek kerülnek a tányérokra, amelyek a kastély környezetét és a lokális ízeket mutatják be a vacsora résztvevőinek.

A Clarisse csapata a szezonálisan megújuló menüt a vendégek visszajelzéseit figyelembe véve változtatja, így kialakítva egy olyan ételsort, amely minden elvárásnak megfelel. A tányérokon a vadhúsok mellett megjelenik a pisztráng, a kacsa, a desszertben pedig fellelhetők az idénygyümölcsök is, például a birsalma és a birskörte. Az ételek mellé kétféle borsor, egy koktélsor és egy alkoholmentes italsor is párosul.

 

Forrás: gwc.hu


Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat

Megvan, ki kapja idén a Boros László-díjat 

Az MNGSZ 2023-ban alapította a Debrecen és Magyarország ikonikus séfjéről elnevezett Boros László-díjat., amelyet április 30-án adnak át az idei kitüntetettnek.
Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál

Érkezik a legnyáriasabb tavaszi borfesztivál 

Immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre a már-már hagyománnyá avanzsált sétáló kóstoló. 
Mi lesz a borvidékekkel?

Mi lesz a borvidékekkel? 

Az éghajlatváltozás a világ borvidékeinek hetven százalékát alkalmatlanná teheti szőlőtermesztésre.
Vanília égbolt

Vanília égbolt 

Vanília minden mennyiségben - izgalmas más fűszerek, sosem gondolt párosítások kíséretében.
Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen

Csak most került az italpiacra - már nyert is egy rangos nemzetközi versenyen 

Merész döntés volt a versenyre nevezni egy piacra került új termékkel - de bejött.
Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc

Ezt a várost is meghódította a gyorsétteremlánc  

Második éttermét nyitja a BURGER KING Zalában.
Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben!

Dobja a mobilját a dobozba, és figyeljen szeretteire egy jó ebéd vagy vacsora közben! 

Pihennek a mobilok, szárnyra kapnak a családi kapcsolatok - üzeni a VakVarjú éttermek stábja a Mobil Off Élmény On hét alkalmával.
Jöhet három izgalmas mocktail recept?

Jöhet három izgalmas mocktail recept? 

Hol vannak már azok az idők, amikor, ha nem akartunk alkoholt inni, akkor csak a víz vagy az üdítő marad?
Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában?

Hol isznak a legtöbb alkoholt Európában? 

Van tippje? Most egy friss felmérés adatai alapján eláruljuk a helyes megfejtést. És annyit segítünk, hogy közreadunk egy fotót az első helyen végzett ország fővárosáról.
A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását

A Wolt elindítja saját hirdetési szolgáltatását 

A vállalat bejelentette hogy elindítja a Wolt Ads-et annak érdekében, hogy partnerei növekedését és láthatóságát felgyorsítsa.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.