hirdetés
hirdetés

Merre indulnak most a magyarok?

Zárva a legtöbb sípálya, azonban egyre több  egzotikus nyaralóhely nyitva, amelynek szinte a teljes gazdasága a turizmusból él.

hirdetés

Mivel Európában gyakorlatilag bezártak a síközpontok, sokan különféle egzotikus szigetekre indulnak azon honfitársaink közül, akik ezt megengedhetik maguknak. 400-600 ezer forinttól kezdődnek a 7-10 napos ajánlatok, de akár 1 millió forint fölötti összeget is elkérhetnek az utasoktól fejenként, adja hírül a portfolio.hu portál.

Dubaj
Dubaj

Esetleg Dubaj? Netán Zanzibár? Vagy inkább Kuba?

Egyelőre az egzotikus utak elérhetőek a magyar turisták számára. Dubai, a Maldív-szigetek, a Dominikai Köztársaság és Zanzibár mellett Mexikóba és Kubába lehet eljutni. Sőt, nyitnak a karibi államok is, így már elérhető Jamaica és Barbados is. A Tensi Holiday utazási iroda azt közölte a Portfolio-val, hogy ugrásszerűen nő az érdeklődés és a foglalások száma ezekre az úticélokra.

"Miután síutakra nem lehet elmenni, ezért sokan érdeklődnek nálunk az egzotikus utak iránt. Főleg a február 13-a és 21-e közötti időszak népszerű", mondta Hargitai Éva, a cég értékesítési vezetője. Azt is megjegyezte, hogy törzsutasaik mellett sok új ügyfél jelenik meg náluk, mert a jelenlegi járványügyi helyzetben keresik az emberek a biztonságot.

Az Utazomajom.hu szerint lehet utazni Izlandra, St. Lucia-ra és Costa Ricára is. Az egyiptomi Hurghadat is elérhetőnek tüntetik fel. Előfordulhat, hogy valaki saját szervezésben, olcsóbban tudja megközelíteni a Dominikai Köztársaságot többszöri átszállással, de nagyon hosszú utazási idővel. Modernkori Indiana Jonesként ugyanis ki lehet repülni Budapest – Frankfurt – Toronto – Punta Cana útvonalon is, majd ugyanígy vissza. Cserébe viszont vállalja azt a rizikót az utas, hogy módosulhat az utazása, ha pl. új beutazási- vagy tranzitálási feltételek lépnek életbe az utazás idején Kanadába. 

Nem éppen olcsó    

Ezek az utazások nem olcsók: 2021-ben 15-20 százalékkal is felmehettek az árak az előző évhez képest. Viszont, és ez nagy előnyük, általában 7-14 nappal az utazás előtt gond nélkül lemondhatók a foglalások, bármilyen indióoklás nélkül. Ráadásul a légitársaságok is rugalmasok a jegyvásárlások terén.

Viszont szerződéskötéskor az utazási irodák erősen javasolják az útlemondási biztosítás megkötését, amely biztosítja az utast arra az esetre, ha indulás előtt 96 órán belül elkészített PCR-teszteredmény pozitív lenne, illetve teljeskörű Covid-fedezetre kiterjesztett utazási biztosítás nélkül nem lehetséges a belépés az úticélokra jelenleg – hívta fel a figyelmet Hargitai Éva, a Tensi Holiday értékesítési vezetője. 

A cikk elolvasható: ITT 

  

(forrás: portfolio.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk