hirdetés
hirdetés

MSZÉSZ: miért kéne védettségi igazolvány szállodai tartózkodáshoz?

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) a következő állásfogalást juttatta el szerkesztőségünkbe, amelyet most szó szerint közlünk.

hirdetés

„A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége számos tagszállodája markánsan megfogalmazta az Elnökség felé azt a kérést, hogy ne védettségi igazolványhoz legyen kötve a szállodai szálláshelyszolgáltatás.

Egyrészről ez diszkriminatív lenne számukra az éttermekkel szemben, ahol nem teszik kötelezővé az igazolvány meglétét, másrészről pedig a vendégek felől is egyre többször érkezik a jogos kérdés, hogy számukra miért lesz kötelező az igazolvány, ha a szállodai dolgozók többsége – a fiatal átlagéletkor miatt – még nincsen beoltva.

Szövetségünk úgy gondolja, hogy a szállodák – a részükre eddig is előírt magas higiéniai elvárások miatt – semmivel sem veszélyesebbek járványügyi szempontból, mint az éttermek.

Mivel a hatóságoknak nincsen kapacitásuk a korlátozások betartásának ellenőrzésére, ezért megint a tisztességesen működő, rendkívül nagy veszteségekkel üzemelő szállodák kerülnek jelentős versenyhátrányba.”

(forrás: MSZÉSZ)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai