hirdetés
hirdetés

Rendhagyó kisfilm készült Magyarországról

Magyarországot mint a vizek földjét mutatja be az a különleges 1 perces kisfilm, amelyet a CNN Create nevű csapata készített, és egy nyíltvízi úszó szemszögéből mutatja be az országot. 

hirdetés

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) szakmai együttműködésével készült kisfilm többek között azért is különleges, mert egy olyan külföldi utazó szemszögéből mutatja meg az ország ismert és rejtett kincseit is, aki korábban nem járt még hazánkban.

Mindezt látványos felvételekkel tette felejthetetlenné a filmgyártó csapat, és olyan gondolatokkal, amelyek teljesen új megközelítésben szólnak Magyarországról.

A CNN Create csapata július közepén érkezett Magyarországra, és napokon át utaztak helyszínről helyszínre főszereplőjükkel, Vivienne Rickman-Poole nyíltvízi úszóval.

A csapat rendhagyó koncepció alapján dolgozott, a filmnek ugyanis nem volt előre megírt forgatókönyve, csak a forgatási helyszíneket választották ki, a végső narráció és gondolatmenet a főszereplő valódi benyomásai és valódi véleménye alapján készült el.

A kisfilmben Vivienne Rickman-Poole többek között arról beszél, hogy szerinte Magyarország egy gyönyörű ország, amely büszke a kultúrájára és a történelmére, és hogy mindenki, akivel találkozott, örömmel osztotta meg vele az élményeit és tudását az országról, és azt érezte: nagyon szívesen látják itt. Külön kiemelte a Balatont is, azt mondta róla: a tó színei elképesztőek. 

A forgatócsoport a Balatonnál kezdte a munkát, majd meglátogatták a Tapolcai tavasbarlangot, de jártak a Megyer-hegyi tengerszemnél és a Dunakanyarban is. Budapesten pedig többek között a Gellért és Széchenyi fürdőben, a Halászbástyán, a Lánchídnál és a High Note Sky Barban is forgattak. Majd az öt napos forgatás végén készítettek egy interjút a főszereplőjükkel a benyomásairól és érzéseiről, ebből az interjúból készült el végül a kisfilm narrációja. 

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk