hirdetés
hirdetés

Turisztikai beruházások Zalegerszegen

Zalaegerszegen 2024-ig mintegy 120 milliárd forintot fordítanak gazdaságfejlesztésre, amiből a turizmus is részt kap. 

hirdetés

A város közlekedését érintő beruházásokat sorolva Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere beszélt arról, hogy a Kovács Károly Városépítő Program keretében 15 milliárd forintból 91 helyszínen zajlik utak, járdák, parkolók felújítása és építése.

Az elmúlt három évben kezdett és a jövő év végéig záruló fejlesztésekkel közel 19 kilométer új kerékpárúttal gyarapodik a város, és a tervek szerint 2024-ig még további, több mint 10 kilométernyit szeretnének megvalósítani.

Tavaszra fejeződik be a 9,5 milliárdos költségvetésű új uszoda és városi strand építése, lezárul az alsóerdei sport- és élménypark 5,2 milliárdos beruházása, amelybe a tévétorony és környezetének felújítása is hozzátartozik. Megnyílik a csaknem 2 milliárd forintból felújított Göcseji Múzeum, valamint az új szárnyként, több mint 8 milliárd forintból épülő Mindszentyneum.

A Mária Magdolna templom Zalaegerszegen / Fotó: Adobe Stock
A Mária Magdolna templom Zalaegerszegen / Fotó: Adobe Stock

 A polgármester a számos kulturális és városrehabilitációt célzó, már lezárult vagy még előkészítés alatt álló fejlesztésekre is kitért. Tájékoztatója keretében levetítették azt a 4 perces animációs filmet is, amely az egykori egerszegi vár 17. századi látványát eleveníti fel, s a település első, városkénti említésének 600. évfordulója alkalmából készült.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk