hirdetés

Vendégéjszakák: Hévíz veri Siófokot, és saját magát is

Az idei szezonban is egyértelműen Hévíz vezeti a kereskedelmi szálláshelyek forgalma szerinti ragsort a balatoni régióban - írja a Balatontipp.hu.

hirdetés

Hévíz mögött Siófok és Balatonfüred sorakozott föl, de utóbbi rendesen lemaradt. Másik kérdés, hogy mi lesz, ha az oroszok jövőre is elmaradnak a listavezető szállodáiból. Az adatok a KSH nemrég megjelent, 2015. első 8 hónapját feldolgozó valamint a portál saját statisztikáin alapulnak.

A cikk megjegyzi, hogy míg a hazai vendégéjszakák teljes száma előző év azonos időszakához képest 6,4%-kal nőtt, addig az összforgalom 21,6 százalékát bonyolító balatoni régió stagnált 4 millió vendégéjszakájával. Ennek mintegy 69%-át 10 település dobta össze.

A külföldiek 1 millió 372 ezer éjszakát hoztak, 3,4 százalékkal kevesebbet a tavalyinál. Ennek 79%-a 10 településen realizálódott. A belföldi forgalom a teljes régióban 2 millió 639 ezer éjszakát tett ki, 1,9 százalékkal meghaladva ez előző évit. A 10 településre 64% jutott.

Az első helyezett Hévíz 622 ezer vendégéjszaka 8,8 marad el a tavalyi eredményétől. Ebből 379 ezer származik külföldiektől (-16,5%). Siófok 587 ezer éjszakával 1,4 százalékot javított. 185 ezer írható a külföld számlájára. Egy százalékkal kevesebb a tavalyinál. Bár Balatonfüred a fentiektől némiképp elmaradva 497 ezret könyvelhetett, a régió legnagyobb növekedését produkálta 9,8%-kal. Itt a külföldiek 224 ezret hoztak 13,6%-os növekedés mellett. A belföld mindhárom helyen javult, de ezen a téren Zalakaros maga mögé utasította Hévízt. 

Zalakaros 318 ezer éjszakával a negyedik (+3,1%). Zamárdi 178 ezer (+2,1%) éjszakával ötödik. A további sorrend Balatonszemes, Zánka, Keszthely, Tihany, Alsópáhok. Közülük Zánka és Tihany kicsit javított, Balatonszemes 4,3 százalékot, Keszthely 15,1 százalékot, Alsópáhok pedig 17,6 százalékot rontott a korábbi eredményéhez képest.

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk