hirdetés
hirdetés

Villányi Franc bemutató a Vincén

Villányi Franc bemutatóval készül a Villányi borvidék az ország egyik legismertebb borszakmai rendezvényére, a „VinCE Budapest 2015” - re. 
A Corinthia Hotel Budapest elegáns falai között a közép - európai borkészítésre fókuszáló és a gourmet termékek tudatos fogyasztására sarkalló, műélvező program jó alkalom arra, hogy a Villányi borvidék zászlóshajóját, a Villányi Franc-t megismerhesse a borértő közönség.

 

hirdetés

Három napon át (2015. március 6-8-ig) a VinCE Budapest két standján (103-104) mutatkozik be a Villányi borvidék 19 pincészete. A termőtáj büszkeségét, - az immáron hivatalosan is „Villányi Franc”- nak szólítható - vezérterméküket kóstoltatják a luxus hotelbe érkező borbarátoknak.

A cabernet franc a világ összes szőlőtermő táján megél és borházasításokban általánosan elterjedt, mégis fajtatiszta borként kiemelkedő minőséget kevés helyen ad. (pl.:Loire, Villány)
A szőlő ideális termőhelyre talált a Villányi borvidéken, ahol immár az ültetvények14%-át teszi ki. A magas mésztartalmú löszben gyökerező és a sok napsütés melengette szőlő markáns és komplex, ugyanakkor lendületes és friss bort ad. A Villányi Franc az elegancia, az egyensúly, a finomhangolás művésze, sokrétűségét mutatja, hogy a fajtajelleg mellett teret enged a borász egyéniségének is. A Villányi borvidék különleges termőhelyének, klímájának és alkotó borászainak köszönhetően a cabernet franc-ból készült bort, - premium és super premium minőségben - Villányi Franc -nak nevezzük. Az itt bemutatott borok a prémium minőség előírásait is meghaladó terméskorlátozással szüretelt szőlőből (25-50 hl/ ha) származnak, átlagban közel két évet töltöttek hordóban, és több mint egy évvel ezelőtt kerültek palackba. A Villányi borvidék eredetvédelmi szabályozását jóváhagyó miniszteri aláírás a napokban kerül a helyére, így a rendezvény után palackozott termékeken már a Villányi Franc név és logo is megérdemelten jelenik majd meg.
A két standon kóstolható Villányi Franc-ok az alábbiak:

A Villányi borvidék borászai a Villányi Franc-t úgy kezelik, mint a táj legszebben beszélő szónokát. Reményeik szerint a vezértermék alkalmas lesz arra is, hogy pár év múlva elhelyezze ezt a szerethető borvidéket a világ minőségi bortermő vidékeinek térképén is. 

A VinCE Budapest belépőjegy vásárlásával látogatható. Szeretettel várnak mindenkit!
További információ: www.vincebudapest.hu

(forrás: Élelmiszer Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk