hirdetés

2024 legfontosabb fogyasztói trendjei

Az Euromonitor International globális piackutató vállalat közzétette a Top Global Consumer Trends 2024 című jelentését. Az éves jelentés feltárja a fogyasztók értékrendjének változásait, a vásárlási motivációt és a választási prioritásokat, áll a Store Insider szakmai portál összeállításában az Euromonitor nyomán.

hirdetés

A mesterséges intelligencia, a fenntarthatóság, valamint a társadalmi, gazdasági és politikai tényezők hatása kulcsfontosságú az idei globális fogyasztói trendek megértésében, állítja az Euromonitor.

Depositphotos
Depositphotos

Felhívják a figyelmet, hogy a vállalkozásoknak reagálniuk kell az új fogyasztói trendekre, ha nem akarják elveszteni vásárlóikat. A legfontosabb feladat, hogy úgy maradjanak hitelesek és ösztönzőek, hogy közben a megfizethetőség terén is versenyképesek maradjanak, mivel a vásárlók könyörtelenül vadásznak az ajánlatokra.

Íme, a hat legfontosabb fogyasztói trend, amivel számolni kell 2024-ben:

1. Kérdezzünk AI-t!: Az új eszközök a fogyasztók társalkotóivá válnak, befolyásolják döntéseiket és átformálják a márkakapcsolattal kapcsolatos elvárásaikat. Ezek a platformok egyre inkább beépülnek a fogyasztók mindennapi életébe. A vállalkozásoknak a mesterséges intelligenciát úgy kell felhasználniuk. hogy az egyre személyre szabottabb legyen és az általános fogyasztói élmény javítsa.

2. Élvezhető figyelemelterelés: A fogyasztók menekülést keresnek a napi stressz és szorongás elől, hogy kiszakadjanak a hétköznapokból. A fogyasztók mintegy 29 százalékának megfelelne, ha a márkák nyomon követnék az érzelmeiket és a hangulataikhoz személyre szabnák az élményeket.

3. Valós zöldítés: Miközben a fogyasztók igyekeznek fenntarthatóbb módon élni, megkérdőjelezik, hogy a vállalatok és a kormányok teljes mértékben kihasználják-e a rendelkezésre álló erőforrásokat, hogy érdemi hatást érjenek el a környezetvédelemben. A fogyasztók azt szeretnék, hogy a szervezetek lépjenek fel, a cégek mutassanak bizonyítékot ökológiai ígéreteikről.

4. Fokozatos polarizálódás: A politikai és társadalmi kérdések a személyes identitás középpontjában állnak. Ezek a hitrendszerek befolyásolják a perspektívákat, értékeket és attitűdöket. Egyértelmű a trend, miszerint a fogyasztók egyre inkább kifejezik meggyőződésüket. A társadalmi felelősségvállalás, a politikai hovatartozás és a fenntarthatósági kezdeményezések motiválni fogják a költekezést.

5. Akcióvadászat: A folyamatos megélhetési válság miatt a fogyasztók módosítják pénzügyi gondolkodásmódjukat, és a fogyasztók 44 százaléka tervezi, hogy 2023-ban több pénzt takarít meg. Egyre okosabb stratégiákat alkalmaznak a legjobb ajánlatok megszerzése érdekében.

6. Wellness-tudatosság: A fogyasztók gyors és hatékony megoldásokat keresnek fizikai és mentális jólétük javítására. A bizonyított hatékonyság jelentős szerepet játszik majd a vásárlási döntéseikben.

Alison Angus, az Euromonitor International innovációs vezetője mindehhez hozzátette: "A fogyasztói preferenciák szorosan kapcsolódnak a fenntarthatósági menetrendhez, a technológiai fejlődéshez és a társadalmi-politikai kérdések hatásaihoz. A vállalatoknak óvatosan kell kezelniük az érzékeny témákat, miközben hűek maradnak márkájuk alapértékeihez."

A cikk ITT olvasható tovább.

(forrás: Euromonitor / Store Insider)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk