hirdetés
hirdetés

A Balaton egész évben nyitva

A Budapesti Gazdasági Egyetem Turizmus és Vendéglátás Intézete hagyományosan szoros kapcsolatot tart fenn a szakmával. A szemeszterenként 3-4 alkalommal rendezett ProGasztro rendezvény ennek az együttműködésnek egy gyöngyszeme. Célja a hallgatókhoz közelebb hozni a szakmát, a szakmában folyó magas színvonalú munkát az elért eredményeket, bemutatni a sikerekhez vezető utakat.

hirdetés

Hegedüs Péter Flórián tanár úr, a legendás Budavári Fortuna éttermet évtizedeken át sikeresen vezető gasztronómiai szakember vezetésével immár 4 éve alakult a ProGasztro Klub. A havi rendszerességgel szervezett klubösszejöveteleken a hallgatók olyan kiváló szakemberekkel ismerkedhetnek meg, akik szakmájuk (utazásszervezés, szállodaipar, vendéglátás, borászat, művészvilág) példaértékű, világszínvonalat képviselő, ikonikus személyiségei. A megismert életutak a tanulság, a példa és a lehetőségek végtelen tárházát jelentik a diákoknak. Sikeres fiatalok, buktatókon is túljutott, tapasztalt vezetők, szakemberek, akiknek a munkájuk hivatás, annak minden szépségével, nehézségével, és kihívásával együtt.

Az elmúlt évek alatt a klub vendégei között voltak szállodaigazgatók, utazási irodavezetők, étterem tulajdonosok, Michelin csillagos séfek, borászok, színművészek, diplomaták, professzorok. Bemutatkozó, rövid előadásaik nem csupán sikereikről szóltak, hanem az azok eléréséhez szükséges kitartásról, elhivatottságról, elkötelezettségről, szakmai alázatról. A meghívott szakemberek örömmel tesznek eleget a felkérésnek, hiszen pontosan tudják, hogy milyen fontos a felnövekvő nemzedék, hogy legyen kinek átadni a staféta botot.

A bemutatkozó, ismertető előadások után az egyetem „színesnek”nevezett közösségi terében a személyes eszmecserék mellett kóstolással folytatódik a találkozó. Kötetlen beszélgetésre nyílik alkalom a mester szakemberek és a tanulók, vendégek között.

Ennek a szellemiségnek a jegyében február 27-én a Balatoni Kör kiemelkedői szakemberei voltak a ProGasztro Klub vendégei, a „Balaton egész évben nyitva” mottó jegyében.

Balatonfüred legendás cukrászatának legifjabb képviselője, Bergmann Ernő a család több évtizedes pályafutásának nehézségein és sikerein keresztül adta ékes példáját annak, hogy a kitartás, az elhivatottság és folyamatos megújulás mindig eredményre vezet.

Bezerics Dani egy borász, gasztronómus család tagjaként kalandozásai végén tért vissza a Balatonhoz, és lett a helyi termelésű alapanyagoknak a helyi gasztronómiába való illesztésének élharcosa.

Laposa Bence, mint a Balatoni Kör elnöke mutatta be ennek az erős szakmai és civil szerveződésnek eddig elért eredményeit, célkitűzéseit. Munkásságát tavaly Pro Turismo díjjal is elismerték. A család badacsonyi pincészetéről kevesebb szó esett az előadáson, a kóstolón azonban 2 kiváló boruk is bizonyította azt a szellemiséget, amit a Balatoni Kör képvisel.

Nagy Miklós, a badacsonytomaji Bonvino Hotel tulajdonosának bemutatkozása pedig ékes bizonyítékát adta annak, hogy a Balaton valóban egész évben nyitva lehet, ha ott igényes, magas színvonalú vendéglátás várja a vendégeket.

 

Dr. Szalók Csilla
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk