A főzőrendszereket gyártó RATIONAL nyerte az Év gyára 2023 címet

Március 22-én egy müncheni konferencia keretein belül Peter Wiedemann operatív vezérigazgató vette át az „Év gyára 2023” díjat. Az ipar és a tudomány neves szakértőiből álló zsűri döntését az alapján hozta meg, hogy a landsbergi gyártóüzem sikeresen szembesült a különféle kihívásokkal, mint például a rugalmas ellátási lánc, a fenntarthatóság és a szakképzett munkaerő igényes toborzása. Az elmúlt években a Rational rendszeres díjazottja volt Európa egyik legrangosabb iparági versenyének. Idén a RATIONAL lett az összesített győztes. (x)

A vállalatok több mint 30 éve versenyeznek a legjobbak legjobbjaival, hogy megmutassák, hol járnak egy lépéssel a többiek előtt. A Rationalnál a zsűri a siker titkát a folyamatos továbbfejlesztésben, a hosszú távú beszállítói kapcsolataiban és az egyes alkalmazottak önálló munkájában azonosította az U.i.U. részeként.„Egyszerűen igyekszünk érzelmesebben felfogni mindent” – foglalja össze a siker receptjét Wiedemann. Például a cég kezdetben a Folyamatos Fejlesztési Folyamat (CIP) minden javaslatát 10 euróval jutalmazza, az év végén pedig díjazzák a legjobb javaslatokat, amelyeket ismét jelentős pénzösszeggel jutalmaznak. Dr. Wiedemann szerint: „A csapatokon múlik, hogy eldöntsék, mit akarnak kezdeni a pénzzel. Ez jelentősen hozzájárul a csapatépítéshez és a motivációhoz."

 

„A díjat a vállalaton belüli vállalkozói elvért (U.i.U.) is odaítélték, amely képzéssel kezdődik. Két éve többek között ez vezetett egy junior csoport megalapításához, amely saját termékkel állt elő, és saját cégként forgalmazta. Az U.i.U. átfogó felelősséggel tartozik a területükért, legyen szó beszállítóról vagy főzőrendszer kiépítéséről. Dr. Wiedemann szerint: „Egy alkalmazott egyedül állít elő egy főzőrendszert, és aláírja a nevét a főzési rendszerhez."

 

A második napon a konferencia résztvevői saját szemükkel is megtekinthették a győztes gyártó üzemét. A RATIONAL csapata egy több órás gyárlátogatás során ismertette azokat a részleteket, amelyek a globális piacvezető sikeréért felelősek.

 

A versenyt a Kearny vezetési tanácsadó cég az SV Events-szel közösen szervezi. A győzteseket két szakaszban választották ki. Első lépésben a résztvevő vállalatoknak részletes kérdőívet kellett kitölteniük az értékesítési lánc minden aspektusáról. Ezen kulcsszámok alapján azonosítottak egy felső csoportot, majd második lépésben egy auditcsoport is felkereste a céget.

A Rational főzőbemutatóira Budapesten az alábbi linken lehet továbbra is jelentkezni:

https://www.rational-online.com/en_xx/see-for-yourself/rational-live/hu/

 

Kapcsolat:

RATIONAL Magyarország

Bemutató- és tréningközpont

1152 BUDAPEST

Szentmihályi út 167-169

AsiaCenter, Nyugati szárny 2.emelet

Tel.:+36302008212

 

E-mail: [email protected]

Web: https://www.rational-online.com


Facebook http://facebook.com/RATIONAL.AG
Twitter      http://twitter.com/RATIONAL_AG
Youtube http://www.youtube.com/user/RATIONALAG

LinkedIn  https://www.linkedin.com/company/rational-ag/ 

A RATIONAL-ról

A RATIONAL csoport  világpiaci és technológiai vezető szerepet tölt be a professzionális konyhák meleg ételeinek elkészítésében. Az 1973-ban alapított vállalat több mint 1 100 főt foglalkoztat Németországban, ami világszerte összesen több mint 2 300 főt jelent. A RATIOAL a Frankfurti Értéktőzsde 2000. évi IPO-ja óta szerepel a „Prest Standard of the Frankfurt Stock Exchange”-ben, és jelenleg az SDAX-ben szerepel.

A vállalat elsődleges célja, hogy ügyfelei számára mindig maximális előnyöket kínáljon. A RATIONAL elkötelezett a fenntarthatóság elve mellett, amelyet a környezetvédelemre, a vezető szerepre és a társadalmi felelősségvállalásra vonatkozó politikáiban is kifejezésre juttat. Évről évre számos nemzetközi díj tanúsítja a RATIONAL munkájának kivételes minőségét.   (x)

 

 

 


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.