hirdetés
hirdetés

A franciák a Booking.com és az Airbnb riválisán dolgoznak

A franciáknak elegük van az Airbnb és a Booking.com egyeduralmából: saját online platformot alakítanak ki teljes idegenforgalmi ágazatukhoz.

hirdetés

Merészet és nagyot álmodtak a franciák, ráadásul elhatározták, hogy meg is valósítják: saját online platformot alakítanak ki teljes idegenforgalmi ágazatukhoz, mert, mint mondják, "az ágazatnak vissza kell nyernie az ügyfelekkel fennálló jó kapcsolatát, és vissza kell nyernie az utazók bizalmát", írja a Bloomberg.com hírportál cikkében.

Bár az új francia online platform kialakítása még hónapokba telik, azonban a francia kormány már egyesítette erőit az idegenforgalmi ágazat meghatározó képviselőivel a cél elérése érdekében. Egy olyan közös platformot alakítanak ki, amellyel terveik szerint az amerikai online utazási óriások, például az Airbnb Inc. és a Booking Holdings Inc. ügyfeleit elnyerhetik, elhódíthatják.

Airbnb Luxe Wanaka /fotó: airbnb
Airbnb Luxe Wanaka /fotó: airbnb

A kezdeményezés része a kormány által irányított ösztönző csomagnak, amely a világ egyik legfontosabb rendeltetési helyén élénkíti a turizmust, mivel a szállodákat, éttermeket, szórakoztató parkokat, valamint az utazási oldalakat és az utazásszervezőket sújtják a legnagyobb mértékben a globális koronavírus világjárvány miatt meghozott korlátozások.  

„Ezt az ágazatot mindenütt a világban a nagy amerikai platformok, az Airbnb, a Booking.com közvetítik”, mondta Eric Lombard, a francia állam által ellenőrzött Caisse des Depots & Consignations pénzügyi intézmény vezetője a BFM Business TV-ben, csütörtökön. "Vissza kell állítanunk a normális kapcsolatot az ügyfelekkel."

"A platformot a francia kormánnyal és az idegenforgalmi ágazattal együtt fogjuk összeállítani az idegenforgalom számára", mondta Lombard. "Még el tart egy jó ideig az építkezés, de megéri", tette hozzá.

(forrás: Bloomberg)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk