’’A fröccsnek csak egy előnye van, hogy nincs hátránya’’

Ez áll a mondások közt stílszerűen a Humbák Művek, Tibi atya kocsmája elnevezésű, fővárosi vendéglátóhely falán. Itt tartották május 11-én azt a sajtótájékoztatót, amelyen bejelentették, hogy május 20-22. között a Városligetben rendezik meg a negyedik ingyenes Fröccs Pikniket.

Mit remélt Magyarország az EU-tagságtól és mi lett mindebből 20 év alatt?
Devizahitelezés, euróbevezetés, uniós pénzek, kilátások - online Klasszis Klubtalálkozó élőben Medgyessy Péterrel!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is Magyarország korábbi miniszterelnökétől!

2024. április 22. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Necz István, a piknik főszervezője arról tájékoztatta az újságírókat, hogy a borfröccsökön túl az italmesterek sörből, pálinkából és egyéb italokból is készítenek majd spriccereket. De a lényeg, hogy szódából vagy szikvízből kell készülnie. Gondolnak a családokra is: lesznek alkoholmentes friss gyümölcsfröccsök is, de az italok mellett ott lesznek a legnépszerűbb hazai street food konyhák is kínálataikkal.

A szóbeszéd szerint a fröccs szót Jedlik Ányos találta fel Spriccer néven, így vált később ismertté az írók körben is, erre bizonyság, hogy van Krúdy-fröccs is.

Sokan úgy gondolják, hogy fröccsöt csak gyengébb minőségű, olcsó borból lehet fogyasztani, de hogy ez mennyire nem így van, erről meggyőződhetnek azok, akik részt vesznek a pikniken. Több mint harminc neves borász kínálja majd kiváló borát a pikniken.

Fröccs kisokos

Kisfröccs: 1 dl bor + 1 dl szódavíz,

Nagyfröccs: 2 dl bor + 1 dl szódavíz

Hosszúlépés: 1 dl bor + 2 dl szódavíz

Házmester: 3 dl bor + 2 dl szódavíz

Viceházmester: 2 dl bor + 3 dl szódavíz

Háziúr (nagyházmester): 4 dl bor + 1 dl szódavíz

Sport fröccs: 1 dl bor + 4 dl szódavíz

Lakó fröccs (kisházmester): 1 dl bor + 4 dl szódavíz

Krúdy fröccs: 9 dl bor + 1 dl szódavíz

Sóher fröccs: 1 dl bor + 9 dl szódavíz

Góré fröccs: 1 pohár borhoz pont egy spriccentésnyi szóda

Polgármester: 6 dl bor + 4 dl szódavíz

Mafla vagy Maflás: 0,5 liter bor + 0,5 liter szódavíz

Csatos: 1 liter bor + 0,5 liter szódavíz

Lámpás: 1,5 liter bor + 0,5 liter szódavíz

Magyar–angol: 6 dl bor + 3 dl szódavíz

Bakteranyós: 2.5 dl bor + 2,5 dl szóda

Tisza fröccs: 1 dl vörösbor + 1 dl pezsgő

Borsszem Jankó: 2,5 dl szódás málnaszörp + 2,5 dl bor

Deák bólé: sok szóda cseppnyi bor


Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet!

Jöhetnek az ötletek, hogy mivel dobjuk fel Budapestet! 

Jó hír a vállalkozó kedvű, városukat szerető budapestieknek: 2024-ben ismét lesz Budapest Tuning ötletpályázat!
Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick

Túrázni hívja a fiatalokat a Valmart és a Pick 

A PICK tavaszi kampánya arra buzdítja az embereket, hogy mozduljanak ki a négy fal közül
Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait

Alkoholtilalom és a bulihajók száműzése - a főváros rendezné a pesti rakpart gondjait 

A fővárosi önkormányzat kitiltaná a hajók nagy részét a pesti rakpartról.
Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen

Két napig hajnalig nyitva a Szentendrei Skanzen 

Új zenei és művészeti fesztivállal bővül a Szabadtéri Néprajzi Múzeum programkínálata.
Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival

Ismét találkozhatunk a Google Utcakép autóival 

A Google Utcakép autói idén tavasszal újra visszatérnek a magyar utakra.
Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák

Különleges túraútvonalon láthatóak a Kékvándor fotográfiák 

Túraútvonal-szerű kiállításon tekinthetők meg Burger Barna az Országos Kéktúrán készült fotográfiái a Természettudományi Múzeumban
Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez

Sok munkavállaló ragaszkodik az otthoni munkavégzéshez 

A nagyobb rugalmasságra már a pandémia idején is volt igény.
Kertek a turizmusban,  turizmus a kertekben

Kertek a turizmusban, turizmus a kertekben 

Kétnapos, "Kertörökség a turizmusban" címmel konferencia vette kezdetét szerdán, a Petőfi Irodalmi Múzeumban.
Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat

Szezonnyitó kedvezmények várják hétvégén a bringásokat 

Több mint 80 kerékpárosbarát szolgáltató készül akcióval hétvégén a Föld napjára. 
Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került

Az Év Tájházvezetője díj Újbarokra került 

Az Év Tájházvezetője elismerést és a Tájházak és Szabadtéri Múzeumok Szövetsége életműdíjat adták át Szentendrén, a Skanzenben.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.