hirdetés
hirdetés

A kaotikus munkabeosztás miatt tüntettek az ír utaskísérők

Nyolcszáz utaskísérő tartott huszonnégy órás sztrájkot pénteken Írországban az Aer Lingus-nál azt követelve, hogy ugyanúgy illesse meg őket a három pihenőnap öt egymást követő munkanap után, mint az ír légitársaság pilótáit.

hirdetés

A sztrájk harmincezer utast érintett, és több mint kétszáz járatot kellett törölni Dublinban, és további két repülőtéren, Corkban és Shannonban.

A légitársaság feleslegesnek minősítette a munkabeszüntetést, az Impact nevű szakszervezet viszont további akciókat helyezett kilátásba arra az esetre, ha nem teljesül követelésük.

Átláthatatlan munkabeosztás

A légikísérők követhetetlen, kaotikus munkabeosztásról panaszkodnak, amelynek hátrányos hatásait végső soron a légitársaság szenvedi meg - áll a szakszervezetnek a vég vezetőjéhez címzett levelében.

Az Aer Lingus viszont úgy nyilatkozott, hogy szinte a fedélzeti dolgozók élvezik az országban a legkedvezőbb munkakörülményeket. A dolgozók által kért munkabeosztási terv pedig jelentősen megnövelné a cég kiadásait. Sőt, a társaság a múlt héten azt a lehetőséget is felvetette, hogy a munkavállalók által követelt munkabeosztás megvalósítása egyben azzal járna, hogy a transzatlanti járatainak bázisát az USA-ba kellene telepítenie, így háromszázan vesztenék el munkájukat.

A sztrájk ellen a közlekedési miniszter is felszólított pénteken.

Az Aer Lingus részvényei több mint öt százalékos eséssel reagáltak a munkabeszüntetés hírére a londoni tőzsdén.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk