hirdetés
hirdetés

A kelet-európai piacon terjeszkedne Mauritius

Az Indiai óceánon található szigetet egyre több turista fedezi fel a térségből. A Mauritiusi Turisztikai Hivatal képviselete és 10 partnere, a kelet-európai bemutatókörútjuk keretén belül mutatta be az országot a Marriott Hotelben a vendégeknek. 

hirdetés

A szigetet 1,2 millióan lakják és a nyári szezon novembertől áprilisig tart, míg a téli májustól októberig. A hőmérséklet mindig 15 fok felett van, ezért nem tekinthető szezonális desztinációnak, egész évben adottak a körülmények a turisták fogadására.

Az országban 117 hotel található, melyek több mint 40%-a ötcsillagos hotel, míg 32,5 %-a négycsillagos minősítésű. A magyar turisták száma 2015/2016-os évben 61%-kal nőtt, tavaly 2432-en keresték fel a szigetet. A lengyelek és a csehek irányából is nő az érdeklődés, tavaly a lengyel látogatók száma 90%-os növekedést mutatott. 2015-ben 5330 lengyel turista érkezett az országba, míg ez a szám 2016-ban már 10126 volt. A térséget a legtöbben Németországból, Franciaországból és az Egyesült Királyságból látogatják.

A Mauritiusi Tursiztikai Hivatal Kelet-Európával foglalkozó vezetője, Ashwin Cahoolessur szerint, a sziget legvonzóbb tulajdonsága, hogy minden fajta nyaralási formára alkalmas és biztonságos. Hangsúlyozta, hogy kiemelt figyelmet szentelnek a biztonságnak, ezt alapos ellenőrzésekkel és fokozott biztonsági személyzettel érik el. 

A mauritiusi turizmus erőssége, az esküvős utazás/nászút, a MICE utazás és az aktív pihenés. Számtalan sportolási lehetőség van a szigeten, a vízi sportokon kívül a golfozás is az oda látogatók kedvence.

Mivel a kelet-európai térség egyre jobban kezdi felfedezni az országot, így nagy potenciált látnak ebben a piacban, ezért Mauritiust bemutatókkal, jövőbeni tanulmányutakkal szeretnék jobban megismertetni az utazási szakmával. A prezentációból megtudtuk, hogy az ország, több turisztikai díjat is kapott az elmúlt időszakban, többek között 2016-ban az ITB Berlin „Legcsodálatosabb hotelekkel rendelkező sziget az Indiai-óceánon” díjat.

A bemutató után belekóstolhattunk a mauritiusi gasztronómiába, a kókuszos csirkébe, az édesburgonya salátába és a tésztafélékbe is.

A mauritiusi delegáció
A mauritiusi delegáció

Balázs Zsuzsanna
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk