hirdetés
hirdetés

A közösségi média erejével a román turizmusért

Májusban Bukarestben tartották az "Experience Bukarest" nevű konferenciát, melynek célja a román turizmus fellendítése volt. A rendezvényre 100 nemzetközi bloggert is meghívtak, hogy népszerűsítsék az eseményt. 

hirdetés

Május 12-16. között tartották az Experience Bukarest, azaz "Bukaresti élmény" nevű független rendezvénysorozatot, melynek célja, a főváros illetve a román turizmus népszerűsítése volt.

Az Eurostat 2015 adatai szerint Románia az EU egyik legkevésbé látogatott országa. Évről-évre ide érkezik a legkevesebb turista a posztkommunista országok közül. A konfereciára, 100 nemzetközi bloggert, vloggert, Snapchatet és Instagramot használó közösségi média szakértőt is meghívtak. 

A konferencia szervezője Tudor Maxim szerint: "Az emberek mostanában olyan úti célokat választanak, amit a közösségi médiában látnak és olvasnak róla. Ezért próbáljuk a közösségi médiát bevetni a román turizmus fellendítése érdekében."

Razvan Pirjol, a Bukaresti Idegenforgalmi Bizottság elnöke elmondta, hogy Bukarest idegenforgalma folyamatosan növekszik, de az országnak több marketingre lenne szüksége ahhoz, hogy a többi versenytárssal, Varsóval, Prágával és Budapesttel felvegye a versenyt.  

A romániai repülőterek egyesületének kimutatásából kiderült, hogy a január-március közötti időszakban a romániai légikikötők több mint 4 millió utast fogadtak. A repülővel utazók csaknem kétharmada, 2,6 millió utas a bukaresti Otopeni Henri Coanda nemzetközi repülőteret vette igénybe, ami 21 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. 

A Romániában legforgalmasabbnak számító bukaresti repülőtérnek tavaly csaknem 11 millió utasa volt.

A Román Turisztikai Hatóság szerint, a turizmus problémája több komponensből áll össze, nagy a képzett munkaerőhiány a szektorban illetve az infrastruktúrán, az országimázson és a turisztikai szolgáltatások minőségén is lenne mit javítani. 

forrás: twitter.com
forrás: twitter.com

 

 

 

 

 

(forrás: Tourism-Review, MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai