hirdetés

A szakácshiány tett be Szeged egyik első éttermének

A pandémiát túlélte, de idén már nem találtak képzett szakácsot az általuk kínált bérért. 

hirdetés

Ha elindulok, előbb találok aranyat a fűben, mint jó szakácsot Magyarországon. Ennyire nincs utánpótlás – mondta az Indexnek Holló János, a több mint 60 éve működő szegedi Gulyás csárda üzemeltetője a bezárás körülményeiről. A Gulyás csárda pedig a pandémiával járó kényszerszünetet, valamint a piros betűs ünnepeket leszámítva nem volt zárva.

Holló János állítja, 22 éve, amióta ő vitte az üzletet, tíz-tizenegy munkavállalóját, akik az étteremben dolgoztak, a koronavírus alatt is kifizette, és megtartotta bejelentett státuszban. Hiába kapja az étterembezárás hírére a rosszmájú kommenteket, nem igaz, hogy nem fizette meg a munkaerőt. 

„Hiába adtunk, kínáltunk nyolcórás, bejelentett státuszért, normális munkakörülmények mellett ekkora bért, és becsültük a munkatársakat, nincs munkaerő. Nettó 450 ezer forintért egy szakács sem akart velem szóba állni" – mondta Holló János, aki 22 éven át bérelte a Mars téri éttermet a szegedi önkormányzat cégétől, az IKV Ingatlankezelő és Vagyongazdálkodó Zrt.-től. 

 

A szakmát ettől függetlenül csináljuk tovább, van még három panziónk, így nincs veszélyben a család megélhetése – tette hozzá Holló János.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Mi a véleménye a katát érintő, szeptember 1-től érvényes új szabályozásról?

Partnerünk