hirdetés
hirdetés

A Travel Service a második legnagyobb részvényese a Czech Airlines-nak

Nem gyakori eset, hogy egy charterszállításokra specializálódott légi szállító egy menetrendszerű légitársaság második legnagyobb részvényese legyen, de a 2007-ben alapított Travel Service esetében most ez történt.

hirdetés

A hazai és a térségi charterpiacon is jól ismert szállító komoly elhatározással fektetett be a cseh légitársaságba. A Czech Airlines (CSA) legnagyobb, 44 százalékos résztulajdonosa a Korean Airlines, a második a Travel Service 34 százalékkal, majd ezt követi a Czech Aeroholding 19, illetve a Ceska Pojistovna mindössze 2 százalékkal.

A Travel Service belépésével a CSA menedzsmentje úgy gondolta, hogy a hazai és a regionális különjárati programokat teljes egészében átadja a Travel Service-nek, valamint kibővíti a tevékenységét bizonyos, a menetrendszerű légitársaságokra történő ráhordási feladatokkal is.

Így a CSA egy tisztított profillal átalakulhat egy modern, európai minőségű szállítóvá. Ez év őszére terveznek még teljes üzleti modell- és útvonal átalakításokat is. A módosított menetrendi konstrukció során a CSA többet tud majd kamatozatni a Korean nyújtotta távol-keleti lehetőségekből, kihasználva az újonnan beszerzett A319 típusú gépeinek operatív előnyeit. A Travel Service megtartja fő profiljának a szlovák, cseh és a térségi különjárati funkcióit, rugalmasan igazodva az utazási irodák piaci igényeihez.

Veér Jenő
a szerző cikkei

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk