hirdetés
hirdetés

A turizmus lehet a kitörési pont Serényfalván

Nyári virágpompában díszlik Serényfalva. Begóniák, petúniák, muskátlik és örökzöldek mutatják legszebb színeiket a faluban.

hirdetés

Az arra járók közül sokan meg is állnak, hogy megcsodálják az eléjük táruló látványt. Főleg azok közül a turisták közül teszik ezt, akik a közeli Aggtelekre, Jósvafőre, Kelemérre, vagy éppen Gömörszőlősre tartanak.

- Az ipar mellett - ami nálunk a téglagyárat jelenti -, jól megfér a turizmus is - jegyezte meg lapunknak Szerna Csaba, Serényfalva polgármestere. - A tiszta, ápolt, virágos portákkal, parkokkal, játszótérrel, pihenőhelyekkel teli településen sokat dolgoznak azért, hogy élhetőbb környezetet alakítsanak ki. A falu első számú vezetőjének irányításával a helybeliek az elmúlt években sokat tettek a turizmusért is. Pályázati támogatásokból és nem kevés saját pénzügyi forrás felhasználásával közművesítették Serényfalvát.

Felújították és aszfaltszőnyeggel látták el az 5,7 kilométer hosszú beltéri úthálózatot. Az elmúlt években ezekre a komfortosításokra több mint százmillió forintot költöttek. Emellett sport- és vendégházat is építettek, illetve egy-egy esztendőben legalább másfél millió forintot költenek virágosításra és a kiültetett növényeket rendszeresen gondozzák.

Szerna Csaba büszke arra, hogy az utóbbi időszakban kétszer nyerték el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megye Legvirágosabb Községe címet. Ezzel még több érdeklődő turistát vonzzanak Serényfalvára. Az elismerést az összefogás mellett annak is köszönhetik, hogy egyedi tervezésű, köztéri virágállványokat is készítettek és helyeztek a falú több pontján, melyeket a már említett színpompás növények egy részével díszítettek fel.

Legutóbb június elején - az elmúlt iskolai tanév zárása előtt - rendezték meg a már hagyományos, kiemelkedő programjukat a falunappal egybekötött juniálist. Ezen a találkozón ezer vendéget fogadtak és a helybelieken kívül több más településről is érkeztek szép számmal érdeklődők. A főleg családi események mellett, kézműves vásár is színesítette a juniálist.

A polgármester elmondta, hogy a következő időszakban Serényfalva gazdaságában a turizmus fejlesztése lehet a kitörési pont, amely enyhítené a munkanélküliséget. Ezért arra törekszenek, hogy kitárják kapuikat és még több szálláshelyen várják a vendégeket. Azt szeretnék, ha nem csak átutazóban jönnének, hanem több napra érkeznének hozzájuk a turisták. Ez a falu ugyanis tiszta, csendes és sokaknak nyújthat pihenést, kikapcsolódást.

Ugyanakkor a környék nevezetességeit is - túrák keretében - jól megismerhetik az érdeklődők. Így olyan fejlesztésekre törekszenek, amelyek még élhetőbbé, kulturáltabbá tehetik a jövőben Serényfalvát.

Mentusz Károly
a szerző cikkei

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk