hirdetés
hirdetés

Áll már a bécsi Christkindlmarkt karácsonyfája

Két daru emelte a helyére szerdán a híres bécsi Christkindlmarkt 29 méteres karácsonyfáját. A 80 éves fenyő idén Burgenlandból érkezett, két hét alatt választották ki.

hirdetés

Javában zajlik a készülődés a karácsonyi szezonra az osztrák fővárosban: a Rathausplatzon már felállították a karácsonyi vásár standjait, szerdán pedig megérkezett az óriási karácsonyfa is. A 29 méteres, 80 éves fenyő idén a burgenlandi Rudersdorfból származik.

Johannes Pinczolits, Burgenland protokollfőnöke elmondta, hogy nem kellett sok időt az ideális példány keresgélésével tölteniük, mivel a többi tartománnyal ellentétben Burgenlandban inkább az jelenti a kihívást, hogy egyáltalán alkalmas fenyőt találjanak. Ausztria legkeletibb tartományának klimatikus viszonyai ugyanis nem igazán kedveznek a tűlevelűeknek, ellentétben a nyugatabbra fekvő országrészekkel.

A fának egyébként idén nem is Burgenlandból, hanem Steiermarkból kellett volna érkeznie. 1959 óta ugyanis minden évben más tartomány adja a karácsonyfát, ebben az évben pedig Steiermark lett volna soron. Azonban mivel Burgenland idén ünnepli Ausztriához való tartozásának 90. évfordulóját, cseréltek.

Teljes pompájában 2011. november 12-én láthatja először a fenyőt a nagyközönség. A díszkivilágítást Bécs polgármestere és tartományfőnöke, Michael Häupl valamint Hans Niessl, Burgenland tartományfőnöke kapcsolják be először a Christkindlmarkt megnyitóján. A zenei aláfestést a Burgenlandi Katonazenekar és a Bécsi Gárdazenekar szolgáltatja.

A Bécsi Adventi Varázslat, amelynek szerves része a Christkindlmarkt, évente mintegy hárommillió látogatót vonz kül- és belföldről. A mesebeli hangulatra vágyókat 2011. december 24-ig várják a bécsi Rathausplatzra.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk