hirdetés
hirdetés

Aranyérmet nyert Tihany az európai virágosítási versenyen

Tihany aranyérmet, Kaposvár ezüstöt és egy elnöki különdíjat kapott az idei European Entente Florale virágosítási versenyen. Ezzel a magyar települések a két aranyat szerző Ausztria után Írországgal holtversenyben a második legjobb eredménnyel végeztek.

hirdetés

Az eredményt pénteken este hirdették ki a szlovéniai Podčetrtekben rendezett ünnepségen, ahol Dirk Vandromme, az Európai Virág- és Tájvédelmi Egyesület (AEFP) elnöke köszöntötte a versenybe nevezett települések képviselőit és az European Entente Florale nemzeti szervezeteinek munkatársait. 

A European Entente Florale honlapján közzétett lista szerint a versenyen az alábbi eredmény született; Ausztriából két település kapott aranyérmet, Magyarországról Tihany aranyat és ahogy mi is megírtuk, Kaposvár ezüstöt és a “Legjobb főtér elnöki-díjat” (Chairman’s Prize for best main square) is megkapta. 

forrás: facebook.com
forrás: facebook.com

Írországba ugyancsak egy arany, egy ezüst és egy különdíj jutott, a Cseh köztársaságba és Szlovéniába egy-egy arany és egy-egy ezüst, Németországba és Hollandiába egy-egy arany került. 

Olaszországba két ezüst, Belgiumba pedig egy ezüstérem jutott az European Entente Florale 2017 versenyen - írja a Balatontipp

Tihany / forrás: 123rf.com
Tihany / forrás: 123rf.com

(forrás: Balatontipp.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk