hirdetés

Átadták az Év Bortermelője 2022 díjat

Az 1991-ben alapított „Az Év Bortermelője Magyarországon” díj került a díjazotthoz a minap a Marriott Hotel báltermében megtartott ünnepségen. A kitüntetett 2022-ben Figula Mihály lett. A Magyar Bor Akadémia által létrehozott „Év Bortermelője Magyarországon 2022” cím a magyar borászok által elnyerhető legrangosabb hazai kitüntetés.

hirdetés

A díj, mint az átadó ünnepségen is elhangzott, nem egy bor kiváló minőségének elismerését jelenti, hanem a nyertes bortermelő több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó, kiváló minőségéért, azok hazai és külföldi sikereiért, a borszakmáért tett erőfeszítéseiért adományozható.

A díjat minden évben nagyszabású gálaebéd keretei között adják át a nyertes borásznak. Az ebéd fogásait neves hazai séfek komponálták a nyertes borász, ezúttal Figula Mihály boraihoz.

 

Az idei, teltházas díjátadó ünnepségen a Magyar Bor Akadémia elnöke, Koch Csaba köszöntőjében elmondta, viselőjét kötelezi arra, hogy példa legyen a szakmának és a fogyasztóknak egyaránt, a magyar bor ügyében. Az elnök kiemelte azt is, hogy a díj jelölése és a kiválasztás módja is a legmagasabb szakmai színvonalon történik. Koch Csaba úgy fogalmazott, hogy bár Figula Mihályt ünnepeljük, a családja és kollégái sikerét és örömét is próbáljuk teljessé tenni, hiszen az ő sikere mindannyiunk sikere, minden becsületes, szorgalmas, elhivatott és magas szintű szakmai munkát végző ember sikere is egyben.

A díjazott, Figula Mihály elmondta, hogy országunkban csodálatos, fantasztikus borvidékek vannak, de még mindig csak a felszínt kapargatjuk, hiszen harminc év alatt jutottunk el odáig, hogy van néhány olyan borunk, amelyek összekóstolhatók a világ legjobb boraival. Hozzátette, hogy ez nem a tehetségünkön múlik, hanem az adottságokon: annyira jó a Balaton észak-keleti részén fekvő borvidék, hogy „nehéz rossz bort készíteni”.

Figula Mihály az első olyan „Év Bortermelője”, akinek már az édesapja is a cím birtokosa volt. A borász úgy fogalmazott, hogy a szüleitől munkát örökölt, amit hatalmas dolognak tart, és hálás ezért nekik. 

(forrás: Magyar Bor Akadémia / Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk