Az Accor új márkával rukkolt elő, a világ számos pontján már nyílnak is ilyen házai

Az új középkategóriás brand neve: Handwritten Collection, és 13 szállodájukat a közeljövőben már e koncepció alapján nyitják. Közös jellemzőjük, mint elhangzott a január 19-én Párizsban tartott nemzetközi online sajtótájékoztatón, hogy az ide tartozó házak esetén mindenütt jellemző a hoteltulajdonosok személyes karaktere - mintegy kézjegyük az adott helyen -,  és az épület jellege valamint belsőépítészeti elemei miatt is egytől-egyig egyedi élményt kínálnak vendégeiknek.

A magyarok is kénytelenek lesznek változtatni nyaralási szokásaikon - elérkezett az északi utak kora?
Mire számíthatnak a magyar turisták Németországban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Czeiszing Miklóssal -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Német Turisztikai Hivatal magyarországi képviseletének vezetőjétől!

2024. március 21. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A világ vezető vendéglátóipari csoportja csütörtökön bejelentette, hogy egy izgalmas branddel bővíti márkáinak sorát. A globális szinten januárban debütáló Handwritten Collection portfólió tagjai mind meghitt hangulatú, személyes élményt nyújtó, kiemelkedően otthonos és stílusos szállodák.

Elhangzott az is, hogy a Csoport további csatlakozásokról jelenleg világszerte több mint 110 hotellel tárgyal, amelyek összesen több mint 11 500 szobával rendelkeznek. Ezek közül 13-mal már megszületett a megállapodás, és várhatóan közülük 5 hotel 2023 első harmadában meg is nyílik.

 

 

Sorban nyílnak az új brand tagjai 

A Handwritten Collection következő hónapokban nyíló szállodái: Hotel Shanghai Sheshan Oriental, Handwritten Collection (Sanghaj, Kína), Le Saint Gervais Hotel & Spa, Handwritten Collection (Saint Gervais, Franciaország), Wonil Hotel Perth, Handwritten Collection (Perth, Ausztrália), Hotel Morris, Handwritten Collection (Sydney, Ausztrália) és Le Splendid Hotel Lac d'Annecy, Handwritten Collection (Annecy, Franciaország). Az év során és később az alábbi hotelek nyílnak meg: Hotel Les Capitouls Toulouse Centre (Franciaország); Oru Hub Hotel, Handwritten Collection (Tallinn, Észtország), Square Lodge Hotel La Roche sur Yon, Handwritten Collection (La Roche-sur-Yon, Franciaország), Sunrise Premium Resort, Handwritten Collection (Hoi An, Vietnam), Paris Montmartre Sacré Coeur*, Handwritten Collection (Párizs), emellett nyílik szálloda Bukarestben és Madridban is. A Handwritten Collection portfóliójában 2030-ra várhatóan több mint 250 szálloda szerepel majd.

Az egyéni kézjegy meghatározó 

„A Handwritten Collection elbűvölő és egyedi hotelekkel gazdagítja az Accor gyűjtőmárkáinak szegmensét. Célunk – az autentikus vendégélményen túl – azon növekvő számú független és butikhotelek tulajdonosainak támogatása, akik sajátos arculatuk elvesztése nélkül erősítenék globális jelenlétüket, illetve növelnék ismertségüket és bevételeiket, mondta Alex Schellenberger, az Accor prémium, középkategóriás és economy márkákért felelős marketingigazgatója. – A Handwritten Collection szállodáit olyan utazók keresik, akik értékelik a szívmelengető úti élményeket, és tetszik nekik, ha a kínált vendéglátás eltér a megszokottól. A márka azon hoteltulajdonosok számára értékes, akiknek fontos szállodáik egyedi karaktere, ugyanakkor a meghatározó globális partner által biztosított előnyökre is vágynak."

Középkategóriás szállodák, de mindegyiknél más és más a jellemző

A Handwritten Collection létrehozásával az Accor kiszélesíti egyedülálló márkaportfólióját és középkategóriás szállodai kínálatát. Arra törekszik, hallhattuk a tájékoztatón, hogy kövessék cégcsoportjuk többi szegmensének gyűjtőmárkáival elért sikereit. Ide tartozik a világszerte jelenleg több mint 100 butikhotelt számláló MGallery Hotel Collection felső kategóriás portfólió, valamint az Emblems Collection, az Accor első luxus gyűjtőmárkája – ide a helyszín, a tervező vagy a történelmi jelentőség miatt reprezentatív, nagy gonddal kiválasztott, különleges szállodák tartoznak.

A Handwritten Collection egyedi karakterű szállodákat fog össze, amelyek bensőségesen tükrözik az őket szerető és működtető emberek személyiségét és szívélyességét. Akár egy kézzel írott feljegyzés, a vendéglátók személyes karaktere finoman megjelenik a vendégélmény egyes pillanataiban. Szívélyes üdvözlés, amelyből hosszabb beszélgetés is kerekedhet, frissen sütött péksütemény – nem lesz két ugyanolyan hangulatú szálloda vagy utazási élmény.

Mintha a szállodaigazgató otthonába érkezne a vendég

A Handwritten Collection szállodák annyira különböznek egymástól, mintha minden egyes szállodatulajdonos saját elragadó, stílusos otthonába invitálná vendégeit. A vendégélmény a házigazda szellemiségét – ízlését, szenvedélyeit és személyisége apró sajátosságait – tükrözi. Minden egyes tulajdonos jelenléte érezhető lesz majd: karaktere és személyisége átszövi a szálloda életét, helyi anekdotákkal és élvezetes beszélgetéssel szórakoztatja a vendégeket, elbűvölő személyességel töltve meg a vendégélményt.

A házigazdák vendégekkel való mélyen átgondolt kapcsolata tükrözi értékeiket, emelte ki Caroline Bénard, az Accor középkategóriás és economy márkákért felelős alelnöke. – A történetmesélés és az elkötelezettség pillanatai valódi kapcsolatot teremtenek a közös terekben és a szobákban is. A vendéglátó és a vendég közötti ilyen kötődés hozzájárul a tartalmasabb és emlékezetesebb élményhez.”

Független szállodák tulajdonosainak tervezve

A Handwritten Collection a független vendéglátók igényeit célozza meg. A bekapcsolódó hotelek többsége nem újonnan épül (jelenleg 80 százalék az átalakított épületek aránya), így egyszerűbb az átállás és a felfuttatás folyamata, fenntarthatóbb a növekedési és fejlődési modell.

Külön hangsúlyozták, hogy az új márka szabványai rugalmasak, egyszerűek és könnyen követhetők. A Handwritten Collection közvetlen elérést kínál az Accor értékesítési, disztribúciós és hűségprogramjaihoz, így a tulajdonosok közvetlen megtérülést és bevételmaximalizálási lehetőséget kapnak, miközben a csoport környezeti, társadalmi és vállalatirányítási keretrendszere (ESG) által nyújtott előnyöket is élvezhetik.

Bár egy lánc tagjai, de karakterük megmarad

„A független szállodák is részesei az Accor erőteljes értékesítési és disztribúciós tevékenységének, illetve élvezik hűségprogramjának előnyeit – mindez segít bevételeik növelésében és költségeik optimalizálásában, miközben saját karakterük megőrzésével tudnak kimagasló minőségű terméket, szolgáltatást és élményt kínálni. A Handwritten Collection ideális megoldás lehet számukra, amely franchise szerződésre, valamint befektetésük rugalmas és költséghatékony tervezésére biztosít lehetőséget – mondta Camil Yazbeck, a Csoport prémium, középkategóriás és economy márkákért felelős globális fejlesztési igazgatója a tájékoztató alkalmával. – Reméljük, hogy további szállodákat is üdvözölhetünk majd ebben a kiemelkedő kollekcióban a világ minden tájáról. Több mint 110, összesen több mint 11 500 szobával rendelkező hotellel tárgyalunk világszerte arról, hogy csatlakozzanak a Handwritten Collection márkánkhoz, 13-mal már meg is állapodtunk. Célunk, hogy 2030-ra több mint 250 szálloda legyen a portfólió része.

 

HANDWRITTEN COLLECTION SZÁLLODÁK

Hotel Shanghai Sheshan Oriental, Handwritten Collection, Sanghaj, Kína

Nyitás: 2023. január 19.

 

 A Sheshan Nemzeti Park közelében található Hotel Shanghai Sheshan Oriental több mint 124 000 négyzetméternyi parkosított kertjében szabadtéri élményfürdő nyújt felejthetetlen kikapcsolódást. Az elsőként megnyíló Handwritten Collection hotelben külön szervizcsapat gondoskodik a teaszeánszokról és a vendégek élményszámba menő vacsoráiról.

 

Le Saint Gervais Hotel & Spa, Handwritten Collection, Saint Gervais, Franciaország

Nyitás: 2023. január 19.

 

Az elegáns, művészi nyaralónak tervezett Le Saint Gervais Hotel & Spa a szecessziót kortárs stílusjegyekkel ötvözve kelti életre a történelmi falak szépségét. Az oszmán kultúrát olyan elemek idézik meg a vendégélményben, mint az olvasósarok vagy a fürdőben felszolgált török kávé és gyógyteafőzetek.

 

Wonil Hotel Perth, Handwritten Collection, Perth, Ausztrália

Nyitás: 2023. február

 

A Wonil Hotel a Swan folyó partján, a Kings Park mellett, Perth központi üzleti negyedétől néhány percre található, elegáns, modern környezetben. A vendégek élvezni fogják a stílusos bázist, ahonnan elindulva felfedezhetik az állandó napsütéséről és kristálytiszta strandjairól ismert, vibráló várost.

 

Hotel Morris, Handwritten Collection, Sydney, Ausztrália

Nyitás: 2023. február

Az olasz reneszánsz stílusú épületben helyet kapó 82 ágyas Hotel Morris egy nagyobb felújítás után a Handwritten Collection tagjaként nyitja meg újra kapuit. Az európai elegancia és az ausztrál karakter a szálloda történelmi gyökereit tiszteletben tartva fonódik össze.

 

Le Splendid Hotel Lac d’Annecy, Handwritten Collection, Annecy, Franciaország

Nyitás: 2023. április

A városközponthoz és az Annecy-tóhoz közel fekvő Splendid Hotel egyedülálló art deco stílusjegyeket hordoz, egy csipetnyi modernitással az 1950-es évekből. A neves dizájner, Thierry D'Istria által tervezett belsőt eklektikus műalkotások, szobrok és vintage darabok egészítik ki.

 

Hotel Les Capitouls Toulouse Centre, Handwritten Collection, Toulouse, Franciaország

Nyitás: 2023. május

A történelmi belváros szívében, a legszebb sugárúton emelt Hotel Les Capitouls Toulouse Center elbűvölően meleg hangulatú atmoszférába invitálja vendégeit. Az eredetileg magánháznak épült, történelmi múltú szálloda elegánsan ötvözi a toulouse-i téglaboltozatok báját a modern kényelemmel és a fenntartható design új elemeivel.

 

Oru Hub Hotel, Handwritten Collection, Tallinn, Észtország

Nyitás: 2023. május

A Tallinn központjában, a történelmi óvárosban, a tengerparttól rövid autóútra található Oru Hub Hotel jógázással és teaszobával várja vendégeit. A két évig tartó nagyszabású felújítás után a szálloda új vendégélmény-koncepciója egyedi módon fogja ötvözni a kikapcsolódást, a munkavégzést és az étkezést.

 

Paris Montmartre Sacré Coeur*, Handwritten Collection, Paris, Franciaország

Nyitás: 2024. tavasz

A Paris Montmarte Sacré Coeur hotel – jellegzetesen párizsi homlokzata mögött intim és hangulatos szobáival – a Sacré-Coeur-bazilikától és a gyönyörű Montmartre macskaköves utcáitól néhány perces sétára fekszik. A szálloda ideális kiindulópontként szolgál majd a francia főváros felfedezéséhez.

 

 

.

 

Forrás: mindgeer / Turizmus Online


MTÜ: Arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén

MTÜ: Arattak Budapest és a fürdővárosok szálláshelyei az idei első hosszú hétvégén 

Erős forgalom jellemezte a turisztikai szezonnyitónak is tekinthető március 15-i hosszú hétvégét, írták friss közleményükben.
Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya?

Miért fontos, hogy őszinte legyen a recepciós mosolya? 

Utazni, új helyeket megtapasztalni élmény, de vajon élmény lehet-e egy ilyen helyen dolgozni? 
Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett

Az Év Alvásbarát Szállodája ez a belvárosi hotel lett 

Átadták az Alvásbarát Szálloda idei minősítési díjait az Alvás Világnapja alkalmából a Magyar Tudományos Akadémián.
Újabb hétvége, újabb tűz  egy hotelben

Újabb hétvége, újabb tűz egy hotelben 

Ezúttal egy etyeki szálláshelyen égett a berendezés.
Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság

Dübörög a hazai szállás- és vendéglátóhelyeken a kutyabarátság 

A legfrissebb felmérések szerint Magyarországon jelenleg 3 millió gazdás kutya él, ezzel vezető helyen vagyunk Európában.
Visegrádi szállodatűz: így jutnak kártérítéshez a pórul járt vendégek

Visegrádi szállodatűz: így jutnak kártérítéshez a pórul járt vendégek 

Az igazgató kiemelte, a befizetett előleg nem vész el, szeretnének hiteles vendéglátók maradni.
A jövő ma van – A mesterséges intelligencia a turizmust is segítheti – Az Everguest szenzációs újdonsága

A jövő ma van – A mesterséges intelligencia a turizmust is segítheti – Az Everguest szenzációs újdonsága 

Ki emlékszik már arra, hogy akárcsak két-három éve, még a sci-fi szintjén gondolkodtunk a mesterséges intelligenciáról? Mára nemhogy megbarátkoztunk vele, hanem segítőtársunk lehet.
Történelmi falak: 110 éves a budapesti Astoria

Történelmi falak: 110 éves a budapesti Astoria 

Íme, néhány érdekes tény és  idézetet az elmúlt 110 év történetéből. 
Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus

Fél éven belül újranyithat a Hotel Silvanus 

Mint ismert, szombaton pusztított borzasztó tűz a Dunakanyar egyik legkedveltebb hotelében.
Európa első nettó zéró kibocsátású hostellánca

Európa első nettó zéró kibocsátású hostellánca 

Meglévő irodai és kiskereskedelmi ingatlanokat alakít át hostelekké az a&o csoport.

Interjú

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.
„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet”

„Egy B2B vásárt részesítenénk előnyben, ahol a szakmai tapasztalatcsere venné át a főszerepet” 

 Molnár Judittal, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) elnökével beszélgettünk.
Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.