hirdetés
hirdetés

Hamarosan indul az Air France nyári menetrendje

Az Air France 2012. március 25-től október 28-ig tartó nyári menetrendjében stabil kínálatot nyújt hosszú és közepes távú útvonalakon.

hirdetés

Az Air France hosszú távú járathálózatának kínálatát +0,1%-kal növeli idén, és főleg Dél-Amerikára (+9,7%), Ázsiára (+6,3%) és Afrikára (+4,9%) koncentrál. Ezzel párhuzamosan Észak-Afrikába (-6,5%), Közel- és Távol-Keletre (-17,5%), a karibi és indiai-óceáni térségbe (-2,2%) csökkenti járatait.

Kínában az Air France április 11-én új járatot indít. A wuhani járatnyitással a társaság immár öt kínai célállomásra üzemeltet járatot. Az új desztinációra hetente 3-szor repül a társaság Boeing 777-200-as repülőgéppel.

Az Air France május 28-ától további napi egy járatot üzemeltet Los Angeles felé A380-as repülőgéppel, és ugyanezt a típusú óriásgépet veti be Tokió felé, napi szinten. Szintén Airbus A380-sal repül Sanghajba, heti három alkalommal.

Az észak-amerikai közös üzemeltetésről szóló megállapodásai keretében, Seattle felé a jövőben a Delta légitársaság repül, a New York – Newark felé való járatüzemeltetés pedig nyár elejétől megszűnik.

A 2011-ben politikai válsággal vagy természeti csapással sújtott célállomások tekintetében (Japán, Egyiptom, Tunézia, Elefántcsontpart) az Air France újraszabja kínálatát, hogy azt hozzáigazítsa az e desztinációkkal kapcsolatban felmerülő kereslethez.

Afrikában az Air France a gaboni Port-Gentil felé járatot kíván nyitni, és átveszi az eddig KLM által üzemeltett abujai járatot (Nigéria). A Társaság tovább növeli kínálatát Abidjan, Lomé, Malabo ás N’Djamena felé. E két utóbbi célállomáson heti három Airbus A330 repülőgépet állít be a naponta közlekedő Airbus A319 Dedicate helyett.

Közepes távon stabil növekedés

A középtávú járathálózat stabil növekedést mutat tavalyhoz képest: +0,2% a vidéki bázisok figyelembevétele nélkül, és +6,5% a bővülés a marseille-i, toulouse-i és nizzai állomásokat is beleértve.

A három városból összesen 23 új célállomást kínál a légitársaság:

Marseille-i indulással immár Barcelona, Berlin, Hamburg, Marrakech és Velence is elérhető azon 12 célállomás mellett, ahova már 2011. októberétől eljuthattak az utasok. Toulouse-i indulással a következő 14 új célállomásra indulnak járatok 2012. április 1-jétől: Athén, Berlin, Casablanca, Hamburg, Isztambul, Malaga, Málta, Marrakech, Nápoly, Prága, Tunisz, Sevilla, Velence és Bécs. Nizzai indulással 2012. április 3-ától 4 új célállomást kínál a légitársaság: Athént, Nápolyt, Tel Avivot és Velencét. A párizsi Charles de Gaulle és Orly repülőterekről indított nizzai és toulouse-i járatok számát is növelik.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai