hirdetés
hirdetés

Bécsbe járnak vásárolni az oroszok és kínaiak

Bécs az orosz és a kínai turisták egyik kedvenc bevásárlási célpontja Európában - erre utalnak a nemzetközi bevásárlóturizmusban szakértőnek számító, áfa-visszatérítéssel foglalkozó Global Blue csütörtökön ismertetett adatai.

hirdetés

A cég számításai szerint Ausztriában tavaly 30 százalékkal nőtt a bevásárlóturizmusból származó áfamentes bevétel, jórészt az oroszoknak, és egyre inkább a kínaiaknak köszönhetően.

A kínai turisták általában az utazási büdzsé nagyjából 60 százalékát fordítják vásárlásra: tavaly átlagosan 623 eurót hagytak osztrák boltokban, 109 euróval többet, mint 2011-ben. Összesített kiadásuk 74 százalékkal nőtt, ezzel a kínaiak messze megelőzik a többieket a növekedést tekintve. Mivel az Európába utazó kínaiak száma elenyésző az egész lakossághoz képest, a Global Blue az idén még legalább 30 százalékos bevételnövekedésre számít.

Összességében a legtöbbet egyelőre az oroszok költik Ausztriában, bár tavaly az egy főre jutó kiadásuk 426 euróra csökkent az előző évi 432 euróról, és költekezésük a kínaiakhoz képest csak szerény mértékben, 23 százalékkal emelkedett 2011-hez viszonyítva.

Tavaly áfa-visszatérítést igénylő külföldiek átlagosan 399 eurót költöttek Ausztriában - 8,7 százalékkal többet az egy évvel korábbinál - és ennek 62 százaléka Bécsre jutott.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk