hirdetés
hirdetés

Befutott a kikötőbe a világ legnagyobb óceánjárója

A világ legnagyobb utasszállító luxushajója, a Harmony of the Seas akkora, mint négy focipálya, és van rajta egy tíz emelet magas csúszda is. 

hirdetés

Május 17-én befutott az angliai Southampton kikötőjébe a Royal Caribbean International hajóstársaság Harmony of the Seas nevű hajója, a világ legnagyobb óceánjárója, mely egyszerre akár 5500 utast képes szállítani.

A hajó 32 hónap alatt készült el egy franciaországi gyárban, ez a társaság 25. úszó üdülőközpontja. Michael Bayley, a Royal Caribbean elnök-vezérigazgatója szerint a Harmony of the Seas számos innovációt vezet be a piacra, amelyek révén az utazók új generációját szólítja meg szolgáltatásaival. 

A hajó 362 méter hosszú, vagyis majdnem akkora, mint négy futballpálya. A tömege 226.963 bruttóregisztertonna. A hajón olyan újdonságokat találunk, mint a világ legmagasabb tengeri csúszdája, a tízemeletes The Ultimate Abyss, a robot felszolgálókat "alkalmazó" The Bionic Bar, az úti célok valósidejű képeit közvetítő virtuális balkonokkal és a jelenleg elérhető leggyorsabb fedélzeti internetkapcsolattal. 

A 2100 fős személyzetet felvonultató Harmony of the Seas Southamptonból először néhány rövid útra indul Észak-Európába, majd május 29-én indul el első hivatalos útjára, amelynek végén június 5-én érkezik meg Barcelonába. Június 7-től a nyár folyamán 34 alkalommal fut majd ki az óriáshajó a katalán fővárosból hétnapos körutakra a Földközi-tenger nyugati medencéjében. 

Az óceánjáró novemberben hajózza át az Atlanti-óceánt, hogy a téli szezonban a Karib-tenger szigetei között teljesítsen szolgálatot a floridai Fort Lauderdale-ből. 

Vízsugárral üdvözlik a hajót Southamptonban
Vízsugárral üdvözlik a hajót Southamptonban

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai