hirdetés

Borutak helyett borösvények?

BorÉrt elnevezéssel félnapos szakmai konferenciát szerveztek a Vajdahunyad Várban január 26-án, ahol fő témaként a hazai borturizmus létjogosultsága szerepelt.

hirdetés

Többek közt elhangzotta magyar borok többsége sokkal értékesebb beltartalommal bír, mint mondjuk egynéhány osztrák, szlovén vagy német tétel, mégis, ez utóbbiak köré komoly turisztikai ágazatot szerveznek.

A magyar borászati ágazat megérdemelné, hogy a pincegazdaságok és a bort szerető potenciális turisták közé egy fajsúlyos szervezet beékelődjön. Azonban ma még egyelőre nincs ilyen.

 

A szakmai rész egyik fő kérdése így hangzott: Mi a siker útja a pincétől a vásárló poharáig? Hiszen a fogyasztók általában nem a bort, hanem a hozzá kapcsolható élményt keresik.   

Kiemelt célként szerepelt a fiatalok megszólítása, ezért a tematikus nap szervezői a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel együttműködve a korábbi évekhez képest még szélesebb körben és kedvezményt kínálva szólították meg a diákokat, a kulturált borfogyasztás jegyében.

A konferencia keretében a kerekasztal beszélgetésen szóba kerültek a friss trendek, fogyasztói preferenciák, új fogyasztók, a gasztronómia szerepe a borturizmusban, bemutatkoztak borvidékek, és szó esett az oktatás szerepéről a minőségi borturizmus megteremtésében.

Több tucatnyi kiállító - pincészetetek, turisztikai szakemberek, szolgáltatók, oktatási intézmények, önkormányzatok szállásadók, turisztikai attrakciók tulajdonosai képviseltették magukat, a határon túlról is. Ebből bizonyára profitáltak a jelenlévők, hiszen a kapcsolatok kialakítása nélkül nem sikerülne a borturizmus fellendítése. A rendezvény főszereplője idén a Kunsági borvidék volt.

 

 

Elek Lenke
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Hogy látja az idei évet az előzetes foglalások alapján?

Partnerünk