hirdetés
hirdetés

Csak az oltottakat engedik majd repülőgépre ülni?

Világszinten érvényes szabályokról egyelőre nem hallani, de Alan Joyce, a Qantas vezérigazgatója bejelentette: ha elérhetők lesznek a koronavírus elleni vakcinák, akkor azokat légitársasága kötelezővé fogja tenni a nemzetközi járatain, és szerinte ezzel nem lesz egyedül, sőt - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A 9Now helyi hírtelevíziónak nyilatkozva a Qantas vezetője, Alan Joyce elmondta: amint lesz elérhető vakcina az új koronavírus ellen, a Qantas meg fogja változtatni az utazási feltételeket, és az oltás meglétéhez fogja kötni a fedélzetre lépést. Olyan alapvető kellék lesz ez a nemzetközi utazáshoz, mint az útlevél vagy a vízum – fogalmazott Alan Joyce, hozzátéve: még vizsgálják, hogy a belföldi forgalomban is előírják-e a vakcina beadását. Megjegyezte ugyanakkor, hogy ezt szerinte nem csak Ausztrália vagy a Qantas, de a világ minden országa és légitársasága elő fogja írni.

A vezérigazgató emellett beszélt arról is, hogy több hónap után újra elindították a Sydney és Melbourne közötti járatokat, amelyekből a járvány előtt 45 közlekedett naponta. Karácsonyig a korábbi kapacitás 60 százalékát szeretnék visszaépíteni, ha pedig a teljes kapacitást visszaépítik csak ezen az egy útvonalon, akkor 3 ezer embert vesznek vissza a céghez.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk