hirdetés

Csúcsfagyik érkeztek a Káli-medencébe

Nem is egy hazai "fagyiguru", hanem egyszerre mindjárt kettő kínálja toptermékeit egymástól alig pár kilométerre.

hirdetés

Egyikük a Tápiószecsőről elsőként a fővárosba, majd immár a Balaton északi-partjára, Zánkára érkező Ipacs Balázs - akinek nem ugrik be elsőre a név, segítünk: ő a Hisztéria fagylaltozó-lánc lelke, egyben tulajdonosa -, akinek széles szortimentjéből 18-féle fagyi került mostantól minden nap a zánkai Fészek Étel és Hotel vendégváróhely utcai frontján lévő fagylaltpultjába. Iilyen bőséges választékból akár az is kiderülhet, nemcsak cukor hozzáadásával készített, hanem nyírfacukorral és olyan cukorpótlókkal készült gyümölcsfagylaltokat is kínál ezentúl a Fészek az utcán át, amelyet különféle érzékenységekben szenvedők is biztonsággal kóstolhatnak.

A közkedvelt Hisztéria kínálat már a Balatonnál is
A közkedvelt Hisztéria kínálat már a Balatonnál is

Másik, Székesfehérvárról érkező hazai "fagyiguru" szintén Balázs, ám ő a Damniczki famíliát képviseli, és manufaktúrájuk készítményeit ezentúl Monoszló egyik faluszéli magaslatán, a MagyarProvance Levendulaterasz és Fagyizóban kóstolhatják a betérők, vagy éppen a levendulaszedők, amikor megtelik az illatos növénnyel a kosár. Itt például nemcsak a 2013-ban az Év fagylaltjának kinevezett vörösboros málna, hanem például 2017. évi Gelato World Tour Európa bajnoki döntőjének egyik versenyzője, a feketeteás málna pisztáciával és bergamottal is kóstolható. Itt is kínálnak minden csütörtöktől kezdve hétvégente cukormentes fagyikat is (eritrit-szorbit-xilit cukoralkohollal), különlegessége még a helynek, hogy a szintén a kínálatban szereplő levelendulafagyi alapanyaga nem Fehérvárról, hanem a helyi levenedulamezőről való.

Damniczki Balázs fagyijai ezentúl a monoszlói levendulamező közepén is kóstolható
Damniczki Balázs fagyijai ezentúl a monoszlói levendulamező közepén is kóstolható

Érdekesség még, hogy a zánkai Fészekben is van levendula-vonal: ugyanis a hely ifjú séftitánja, Buknicz Tibor által készített egyik desszert tetejét, fenséges csokitortáját, saját készítésű levendulafagyija koronázza.

 

 

Vágó Ágnes, főszerkesztő
a szerző cikkei

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Ha balatoni vendéglője vagy szálláshelye van, milyen várakozásokkal néz az őszi szezon elé?

Partnerünk