hirdetés
hirdetés

Döbbenet: metálfesztivált rendeznek a síterepen

Az hagyján, hogy 23 millió eurót költöttek Nassfelden a síszezon előkészítésére, de 2016. március végén megrendezik az első metálzenei fesztivált is a népszerű osztrák síterepen.

hirdetés

Több tízmilliós beruházás, 20 hektárral megnövelt pályaterület, a legmodernebb szabványnak megfelelő új 6-os sífelvonó, hóberendezések kiépítése, valamint még több szálláslehetőség: a haladás, a biztonság és a komfort nagyon fontos a karintiai Nassfelden, mely egyike Ausztria top 10 síterületének.

Új 6-os sífelvonó

November végén beindul az új „Rudnigsattelbahn“ ez váltja fel a két „Rudnigsattel-Schlepplift“-et. A modern hatüléses felvonó gyerekbiztos, igen kényelmes, valamint időjárástól védő burkolattal és ülésfűtéssel rendelkezik. 1250 méter hosszú, majdnem 370 méter magasság különbséget hidal át és 2,2 pályakilométert tesz megközelíthetővé. Az új berendezés óránként 3200 személyt tud szállítani. A "Warm Up“ Mössernbahn hatüléses felvonó is, mely már ülésfűtéses, erre a szezonra védőburkolatot (tetőt) is kapott.

 Rudnigsattel_Bahn
Rudnigsattel_Bahn

Nagyobb terület: 300 hektáros pálya

A bővítéseknek köszönhetően összességében majd 20 hektárral növelték a pályafelületet. A nassfeldi pálya így már 300 hektár – olyan, mintha a komplett bécsi belvárost sítalpakon elszállítanák. A nassfeldi síterület immár 110 pályakilométeren 30 hegyi felvonóval és lifttel várja vendégeit. A pályákra és felvonókra összesen 12 millió eurót fordítottak.

Az utóbbi években átlagosan hét-nyolc méter leesett havat mértek Nassfelden. Azért viszont, hogy mindig garantálni lehessen a megfelelő hóviszonyokat, kibővítették a hóberendezést, az áramellátást és a pumpaállomást, valamint kiépítették a víztartályokat.

A lesiklópályán kívül is több mint 11 millió eurós beruházás történt: újra megnyitották az Almhotel Kärnten-t, a 100 ágyas 4 csillagos szállodát közvetlenül a Gartnerkofel 4es-felvonó pályáinál. A közvetlen közelben található a szintén négy csillagos Almresort Nassfeld, mely nyáron 28 új, modern apartmannal lett bővítve. Így most összesen 380 ágy áll rendelkezésre.

Nassfeld a tíz évesnél fiatalabb gyerekeket meghatározott időszakokban ingyen síelésre hívja. Új még a „Kids Surprise“ akció, melynek keretében minden tíz évnél fiatalabb gyermek az egész szezonban minden szombaton 10 euróért kaphat egy napi jegyet.

Európa legkeményebb és leghangosabb téli üdülését is itt lesz: a világ 1. Téli Metálfesztiválja, a „ Full Metal Mountain“ Nassfelden kerül megrendezésre 2016.03.28. és 04.03. között.

 

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk