Eddig is ötcsillagos ház volt, most már hivatalosan is az

A 13-as szám általában nem hoz szerencsét, de azért akadnak kivételek. Például pont február 13-án érkezett a Mystery Hotel Budapest vezetéséhez a hivatalos értesítés: házuk megkapta a Hotelstars minősítő rendszere alapján a legmagasabb, az ötcsillagos besorolást.

Mint ismeretes, a Hotelstars Union (HSU) egy Európa 17 országában elfogadott szállodai követelményrendszer, amely egységes módon pontozza és minősíti az adott házakat, és különböző kategóriákba sorolja azokat. A vizsgált és elbírált házak minősítése 3 évre szól, utána újra kell kérvényezni a minősítési eljárást.

 

Horváth Anikó, az immár hivatalosan is ötcsillagos, azaz a luxuskategória minden követelményének megfelelő  Podmaniczky utcai ház vezetője elmondta, a topbesorolás nagyban köszönhető a ház teljes belsőépítészeti koncepcióját kialakító és csapatával megvalósító Varró Zoltán belsőépítésznek, aki különlegesen varázslatos módon alakította át az eredetileg is mesébe illő történetettel rendelkező, ámde sokáig Csipkerózsika-álmot alvó épület összes belső terét. Bizonyítja ezt már a ház 2019-ben megvalósult megnyitása óta megítélt hazai és nemzetközi rangos belsőépítészeti díj és elismerés.

Pár hete érkeztek különben a szigorú ítészek a hotelbe, meséli az igazgatónő, akik nemcsak a szolgáltatásokat, a teljes szervízt, a különböző anyagok használatát vizsgálták, hanem szobatípusonként ellenőrizték az egész ház minden egyes porcikáját, górcső alá vették a vendégélmény legapróbb részletét.

 

Tény, a szálloda csapatát nem érte meglepetésként, hogy ötcsillagossá minősítették házukat, hiszen pontosan tudták előtte is, hogy a legmagasabb luxust kínálják vendégeiknek, akik közt sok a visszatérő - ami egy szállodás számára a legjobb visszajelzés. De azért, árulja el az igazgatónő, "rátettek még egy lapáttal" a vizsgálatok előtt: például selyemmel vontak be minden egyes fogast a vendégszobák fogadótereiben és szekrényeiben, valamint új üvegburkolatot kaptak az antik bútorok, amelyeknél - a szálloda hírnevéhez és stílusához, koncepciójához méltóan - volt egy kis csavar: az épület eredeti nyitásakor nyomtatott röplapjának másolatát csempészték rá.

Valamint, mivel a minősítési procedúra épp egybeesett a Valantin-napi készülődésekkel a házban, ezért a szerelmesek ünnepének közeledtével kézműves csokikat helyeztek el a szobák különbőző pontján, személyes üzenetekkel ellátva. Valamint a nagy napon meglepetés bekészítést is sokan rendeltek: amely friss rózsaszirom szórásból, pezsgőből, prosecco-ból és különböző finomságokból állt. Hiszen sokan évfordulóra érkeztek a házba a nagy napra: volt, aki korábban itt kérte meg kedvese kezét, vagy éppen most az idei Valentin-napon tette fel a nagy és életre szóló kérdést.

 

 

 

 

 

  

 

 

Forrás: Turizmus Online


Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában

Páratlan művészeti élmény ebben a pesti szállodában 

Mától látogatható Fischer Judit Mundane Romance c. egyéni kiállítása a Hilton legújabb budapesti szállodájában.
A Marriott-nál  indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként

A Marriott-nál indul a LevelUp! program - a hazai szállodaipar egyedülálló kezdeményezéseként 

A Marriott cégcsoport megelégelte azt a problémát, ami gyakran előtérbe kerül üzemelésük során: ez pedig a vendéglátóipari területen mindenki számára ismerős szakemberhiány.
Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek

Jelentős segítség érkezik állami szintről a bajba jutott visegrádi hotelnek 

A súlyos mértékű tűzkárt szenvedett, több mint 100 főt foglalkoztató, 4 csillagos szálloda Hotel Silvanus helyreállításához az MTÜ 60 millió forinttal járul hozzá.
Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak

Tarcalon találkoztak a magyar kastélyszállodások, hamarosan Olaszországba indulnak 

A kastélyszállodások Tarcalon, az Andrássy Kúriában tartották éves közgyűlésüket április 15-én, hétfőn.
Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand

Bemutatkozott a BOTANIQ Collection prémium turisztikai brand 

Igencsak látványos rendezvény keretében, április 11-én, a Pesti Vigadóban debütált az új brand. Ahol az is kiderült, mit rejtenek a "titkos kertek"?
Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.